Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Pentru tineri -

Tu ești un om rău?

Într-o zi, demult, un tânăr s-a apropiat de Isus din Nazaret, a îngenuncheat în fața lui și l-a întrebat: ""Învățătorule bun, ce trebuie să fac ca să moștenesc viața veșnică?". Iar Domnul i-a răspuns: "De ce-mi spui bun? Nimeni nu este bun decât numai Dumnezeu"" (Mc 10,17-18).

Dar dacă numai Dumnezeu este bun, noi cum suntem? Tu cum ești? Tu ești un om rău? Dacă astăzi se apropie cineva de tine și te întreabă: "Tu ești un om rău?", ce ai răspunde? Dacă te privești în oglindă, ce vezi? Cât reziști să te privești în oglindă, nu pentru a te aranja, ci pentru a-ți analiza viața? Ai încercat vreodată să faci cercetarea cugetului în fața oglinzii, privindu-te? Când te uiți în sufletul tău, ce vezi? Ești un om rău? Dar când te uiți la trecutul tău, ce vezi? Ești un om rău?

Nu te grăbi să-ți răspunzi. Privește-te atent. Uită-te în inima ta, la ceea ce ai adunat în ea. Uită-te și răscolește cu grijă prin amintirile tale: cum ești? Ești un om rău sau un om bun? Uită-te la planurile tale: cât bine conțin ele? Fii sincer: ce faci astăzi ca să fii un om bun? Ce vei purta în viața celor din jurul tău dacă planurile, visurile, speranțele tale se vor împlini?

Nu fugi de tăcere, de singurul "loc" în care poți afla răspunsul cu privire la tine. Închide televizorul, lasă telefonul sau calculatorul, oprește muzica, deconectează-te zilnic măcar pentru câteva minute și rămâi în tăcere. Astăzi! Dacă nu afli acum adevărul despre tine, mâine îl vei afla din lacrimile altora. Suferințele sau bucuriile pe care le aducem în viața celor din jurul nostru sunt adevăratul răspuns cu privire la caracterul nostru. Nu te mulțumi să fii fericit singur, ci fii cu adevărat mulțumit doar atunci când ceilalți sunt mai fericiți decât tine.

Nu fugi de Cristos, de Dumnezeu, de omul care singur știe ce este cu adevărat în adâncul sufletului tău. Privind la el în tăcere și lăsându-l să-ți vorbească, vei găsi sensul vieții tale. Lasă-l să-ți vorbească despre "lucrul care îți lipsește pentru a fi desăvârșit", pentru a fi cu adevărat bun, un tânăr de caracter, o speranță pentru cei care te iubesc (cf. Mt 19,21).

Pr. Laurențiu Dăncuță



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat