Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

Simpozion dedicat tinerilor

PS Aurel Percă a fost prezent la un simpozion european dedicat tinerilor cu tema: "A însoți tinerii pentru a răspunde în mod liber la chemarea lui Cristos", desfășurat la Barcelona, în perioada 28-31 martie.

Excelența Sa a reprezentat Conferința Episcopilor din România, în cadrul căreia este președinte al Comisiei pentru Învățământ, și a fost însoțit de pr. Mihăiță Roca, pr. Fabian Doboș și pr. Felix Roca care au reprezentat domeniile catehezei, al pastorației universitare și al pastorației tineretului.

Simpozionul a fost organizat de Consiliul Conferințelor Episcopilor din Europa (CCEE), în colaborare cu Conferința Episcopilor din Spania și Arhidieceza de Barcelona, reunind episcopii din cadrul conferințelor episcopilor din Europa precum și directorii naționali responsabili pentru pastorația tineretului, pastorația vocațională, pastorația universitară și școlară.

În sesiunea de deschidere, Excelența Sa Mons. Marek Jedraszewski, arhiepiscop mitropolit de Cracovia, președintele Comisiei CCEE pentru Cateheză, Școală și Universitate, a vorbit despre însoțirea spirituală a tinerilor în Europa de astăzi.

A doua zi a fost dedicată temei "Tinerii și însoțirea spirituală". Jona (Albania), musulmană convertită la creștinism, Mate (Ungaria), seminarist greco-catolic, Carlota (Spania) și Simon (Olanda) au vorbit despre experiențele lor de a fi însoțiți spiritual. Ulterior a avut loc o masă rotundă având în centrul discuției tema însoțirii spirituale pentru toată viața. Sr. Lola Arrieta, carmelită, a vorbit despre ce înseamnă a face o bună însoțire spirituală respectând libertatea umană. La finalul acestei sesiuni au fost proiectate trei filme care au relatat experiența unei familii din Anglia, mărturia unui antrenor de fotbal din Portugalia și misiunea unui grup de cercetași din România. A urmat momentul de împărtășire a experiențelor în grupuri mici.

A treia zi, Excelența Sa Mons. Rino Fisichella, președinte al Consiliului Pontifical pentru Noua Evanghelizare, a prezentat o reflecție intitulată "Evanghelizarea și exemplele bune de însoțire spirituală".

În ultima zi, Eminența Sa card. Lorenzo Baldisseri, secretar general al Sinodului Episcopilor, a prezentat munca de pregătire a Sinodului pentru tineri care va avea loc în luna octombrie a anului 2018.

Pr. Felix Roca



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat