Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREaTINULUI 
- Actualitatea -

Manifestație pentru viață

Cea mai mare mișcare în favoarea vieții la nivel internațional, campania "40 de zile pentru viață", a început la 1 martie și se va încheia la 9 aprilie. Organizată în România la Baia Mare (între orele 10.00 și 17.00), București, Cluj-Napoca (24 de ore), Iași și Timișoara (între orele 07.00-19.00), inițiativa constă în post, rugăciune și priveghere pașnică pentru încetarea avorturilor. La Iași campania se desfășoară pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt (la Cub), între orele 07.00 și 19.00.

Aflată la prima ediție la Iași, campania vine ca răspuns la numărul îngrijorător de mare de avorturi și la răspândirea acestui fenomen în ultimii ani. În ultimii 60 de ani, numărul copiilor avortați în România depășește numărul populației țării, fapt care poziționează România pe locul doi în lume. În medie, în România se fac, la momentul actual, 220 de avorturi pe zi. În anul 2014, numai în județul Iași au fost avortați peste 2.000 de copii.

Tinerii prezenți la Iași la campania "40 de zile pentru viață" s-au bucurat sâmbătă, 18 martie, de vizita PS Petru Gherghel în jurul orei 14.00. Excelența Sa și-a manifestat bucuria că tinerii luptă pentru promovarea vieții și i-a încurajat să ducă până la capăt acest gând frumos. Zilnic tinerii participă la această campanie, unii toată ziua, alții pentru câteva ore, în funcție de programul pe care îl au la liceu sau la universitate. Mulți oameni se opresc pentru a-i felicita și a-i încuraja în apărarea vieții. Campania se desfășoară în colaborare cu Biserica Ortodoxă și comunitățile ecleziale protestante din Iași.

Campania nu este agresivă și nu condamnă pe nimeni. Scopul prezenței în stradă este de a oferi sprijin și alternative la avort, de aceea mesajele sunt pozitive, invită la dialog și comuniune.

La Iași, campania este coordonată de Benedicta Toma, studentă în anul II la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul Universității "Al.I. Cuza" din Iași, alături de o echipă de tineri ieșeni de diverse confesiuni creștine. La desfășurarea campaniei contribuie și un grup de aproximativ 200 de voluntari care sunt în stradă în fiecare zi.

Gabriel Iulian Cocianga



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat