Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

Vizite pastorale

În Italia

Episcopul Petru Gherghel a participat la exercițiile spirituale organizate de Mișcarea Focolarelor la "Centrul Mariapoli" din Castel Gandolfo în perioada 6-10 martie, după care a vizitat diverse locuri și comunități din Italia în care trăiesc preoți, persoane consacrate și laici originari din Dieceza de Iași.

Sâmbătă, 11 martie, Preasfințitul a vizitat mănăstirea benedictină "Sfântul Andrei" din Arpino (Provincia Frosinone, Lazio), fondată de sfântul Benedict. Din această mănăstire își are izvorul și prima mănăstire benedictină din Dieceza de Iași: "Maica Unității" din Viișoara, Piatra-Neamț.

La Arpino, Excelența Sa s-a întâlnit cu superioara generală, sora Cristina Pirro, și cu cele trei surori originare din Dieceza de Iași care trăiesc în acest loc după regula sfântului Benedict: "Roagă-te și lucrează".

Duminică, 12 martie, comunitatea catolicilor români din Ostia (Roma), au avut bucuria de a-l avea pentru prima dată în mijlocul lor pe episcopul de Iași, la sfânta Liturghie celebrată în capela de lângă Parohia "Stella Maris". La Ostia este o comunitate mică, fiind creată de puțin timp prin eforturile pr. Carol Iakel, eforturi susținute și de pr. Isidor Iacovici.

După-amiază, Preasfințitul a vizitat cele patru surori din Institutul "Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot" care slujesc în cadrul Colegiului Pontifical "Santa Maria dell'Anima" (Roma).

Acestor două momente de har ale zilei de duminică li s-a adăugat și întâlnirea cu preoții români, în special cu cei proveniți de pe teritoriul Diecezei de Iași, care acum sunt la Roma, implicați în diferite activități pastorale sau pentru studii.

Preasfințitul a dedicat ultima zi a prezenței sale în Italia, luni, 13 martie, întâlnirii cu Excelența Sa Domenico Concian, episcop al Diecezei de Citta di Castello, și cu preoții români care activează în această dieceză, printre care Francisc Coșa și Cătălin-Cristian Burcă.

Această ultimă zi, 13 martie, a coincis și cu împlinirea a patru ani de la alegerea papei Francisc ca suveran pontif. Cu această ocazie, într-un interviu acordat redacției române Radio Vatican, episcopul de Iași i-a transmis Sfântului Părinte "o rugăciune și o dorință: să aibă mult curaj, să aibă multă sănătate și astfel să ne poată păstra pe toți uniți în jurul lui Cristos".

Pr. Laurențiu Dăncuță

* * *

În Germania

PS Aurel Percă a vizitat, în perioada 14-18 martie, Seminariile majore din Frankfurt și Limburg din Germania. Excelența Sa a fost însoțit de Mons. Benone Farcaș, rector al Seminarului din Iași

Marți, 14 martie, Excelența Sa s-a întâlnit cu pr. Herbert Rieger, SJ, rector al seminarului Diecezei de Limburg, care se află la Frankfurt și în care se pregătesc preoți pentru partea de nord a Germaniei. În prezent, în seminarul din Frankfurt studiază 38 de seminariști.

De la Frankfurt, Preasfințitul s-a îndreptat miercuri, 15 martie, spre Seminarul din Limburg, în care studiază doi seminariști originari din Dieceza de Iași, Leon Pișta și Eronim Vârgă, care se pregătesc pentru a fi preoți în Dieceza de Limburg. Cu ocazia acestei vizite, PS Aurel s-a întâlnit cu cei doi seminariști și cu Mons. Christof Strüder, rector al seminarului.

La Limburg, PS Percă s-a întâlnit cu prelatul Günther Geis, cu Mons. Wolfgang Rösch, vicar general, cu PS Thomas Löhr, episcop auxiliar de Limburg, și cu PS Georg Bätzing, episcop titular de Limburg.

Pr. Claudiu Bulai



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat