Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Stiri . Stiri . Stiri -

Știri externe

Mesaj pentru tineri
"Voi puteți face lumea mai bună. Lăsați o amprentă care să marcheze istoria voastră și a celorlalți. Nu fiți «tineri-canapea», care se complac în comoditate fără a se lăsa deranjați de cineva. Biserica și societatea au nevoie de voi": a spus papa Francisc în mesajul video pe care l-a transmis în vederea Zilei Mondiale a Tineretului, care a ajuns la cea de-a 32-a ediție și va fi marcată la nivel diecezan (sau parohial) în Duminica Floriilor, 9 aprilie. Clipul video reprezintă, practic, un rezumat al mult mai amplului mesaj al Sfântului Părinte pentru Ziua Mondială a Tineretului 2017, pe tema "Lucruri mari mi-a făcut Cel Atotputernic" (Lc 1,49).

Călătorii apostolice
Papa Francisc va face o călătorie apostolică în Egipt în zilele de 28 și 29 aprilie, vizitând orașul Cairo. Va fi a șaptesprezecea călătorie apostolică internațională a papei argentinian, a patra într-o țară majoritar musulmană, după cele din Iordania și Turcia (2014) și din Azerbaidjan (2016). Vor urma călătoriile la Fatima (12-13 mai) și în Columbia (6-11 septembrie).

Papa la Fatima
În cadrul vizitei în Portugalia papa se va întâlni, la 12 mai, la Monte Real, cu Marcelo Rebelo de Sousa, președintele Portugaliei, apoi, la Fatima, se va ruga în Capela Aparițiilor din sanctuar și va recita Rozariul alături de credincioși. A doua zi, 13 mai, la împlinirea a 100 de ani de la prima apariție a Mariei celor trei păstorași, Lucia, Francisco și Jacinta, papa se va întâlni cu António Costa, premierul Portugaliei, apoi va celebra o Liturghie la bazilica "Fecioara Rozariului", de lângă sanctuar, iar înainte de plecare se va întâlni cu episcopii portughezi. În anul 1930, Biserica Catolică a proclamat caracterul supranatural al aparițiilor, fiind ridicat un sanctuar. A fost vizitat de papa Paul al VI-lea, la 13 mai 1967, și apoi de papii Ioan Paul al II-lea și Benedict al XVI-lea.

Doctor în teologie
La Universitatea Pontificală "Gregoriana" din Roma, vineri, 24 februarie, pr. Marius Ciobanu și-a susținut teza de doctorat având titlul "Abbracciare" Cioran și subtitlul La "fede" di Emil Mihai Cioran alla luce della riflessione teologica di Karl Rahner di fronte alla noncredenza ("Îmbrățișându-l" pe Cioran - "Credința" lui Emil Mihai Cioran, în lumina reflecției teologice a lui Karl Rahner referitoare la necredință). pr. Ciobanu s-a născut la 22 februarie 1980. Are bacalaureatul și licența în teologie, cu specializarea în teologie fundamentală. A fost sfințit preot la 29 iunie 2004.

Liturghii la Ostia Lido
În fiecare duminică, la ora 16.00, se celebrează sfânta Liturghie în limba română, în capela de lângă biserica "Stella Maris", din Ostia Lido (Roma). Date de contact: pr. Laurențiu Dăncuță, tel. 0039/3292897693, Viale dei Promontori, 113, 00122-Lido di Ostia, RM.

Liturghii la Londra
În Londra se celebrează Liturghii în limba română: în nord-vest, la Kingsbury, duminica, la ora 11.00, și marți seara, cu devoțiunea la sfântul Anton de Padova, la ora 19.30, în biserica "St. Sebastian & St. Pancras" (22 Hay Lane, Kingsbury, NW9 0NG); în est, la Canning Town, în prima duminică din lună, la ora 16.00, în biserica "St. Margaret" (79 Barking Road, Canning Town, E16 4HB); în sud, la South Croydon, în a treia duminică din lună, la ora 16.00, în biserica "St. Gertrude's Church" (46 Purley Road, CR2 6EY, South Croydon). Înainte de Liturghii este posibilitate de spovezi. Responsabil este pr. Marcelin Blaj (romanianchaplaincy@gmail.com).

Exerciții spirituale
Centrul Diecezan pentru Cler și Vocații din Arhidieceza de București, prin pr. Francisc Ungureanu, vicar episcopal, anunță posibilitatea unor exerciții spirituale pentru preoții din Dieceza de Iași alături de cei din arhidieceză. Exercițiile, care vor avea loc la mănăstirea părinților carmeliți desculți de la Ciofliceni (Snagov), se vor desfășura după următorul program: 10-14 iulie, predicator PS Pietro Maria Fragnelli, episcop de Trapani (în italiană); 9-13 octombrie, predicator pr. Ieronim Iacob; 13-17 noiembrie, predicator Mons. Anton Lucaci. Sunt maxim 40 de locuri în fiecare serie. Înscrierile se fac online, fiecărui preot din Dieceza de Iași urmând să i se trimită prin email adresa de înscriere.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat