Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Pasti 2017 -

Biblia fără note

Din dorința de a facilita și mai mult accesul la citirea, meditarea și trăirea cuvântului lui Dumnezeu, Departamentul de Cercetare Biblică al Diecezei de Iași a tipărit o nouă ediție a Bibliei realizate în Biserica Romano-Catolică.

Noutatea cea mai importantă este prezența accentelor grafice pe numele proprii și pe cele referitoare, de exemplu, la popoarele din timpul exodului. Aceste accente au fost puse urmând normele limbii române referitoare la preluarea numelor străine în limba română, lucru documentabil în cărțile de specialitate referitoare la gramatica limbii române.

Ediția din anul 2016 a Bibliei este disponibilă în două formate: primul, 17x25 cm, pentru un total de 1.516 pagini, ediție bicoloră (negru și roșu), cusută și legată cu coperți cartonate și plastifiate, și al doilea 13x18 cm, pentru un total de 1.368 pagini, ediție monocromă, cusută și legată cu coperți cartonate și plastifiate.

Tipărirea Bibliei s-a făcut pe hârtie specială, lucru care a fost posibil prin colaborarea cu United Bible Societies, prin intermediul Societății Biblice Interconfesionale din România, reprezentată de doamna Emilia Iorgandopol, care s-a ocupat de toate formalitățile.

Biblia a fost prezentată oficial în cadrul sfintei Liturghii solemne prezidate de ep. Petru Gherghel în catedrala din Iași în Duminica Bibliei, la 26 martie.

Pr. Eduard Patrașcu

* * *

Învierea lui Isus (Lc 24,1-10)

În prima zi a săptămânii, dis-de-dimineață, [femeile] au venit la mormânt ducând aromele pregătite. Au găsit piatra de la mormânt rostogolită, iar când au intrat, nu au găsit trupul Domnului Isus. Pe când ele erau nedumerite de acest fapt, iată că le-au apărut doi oameni în haine strălucitoare. Cuprinse de spaimă, și-au plecat fața spre pământ. Atunci ei le-au spus: "De ce-l căutați pe Cel Viu printre cei morți? Nu este aici. A înviat. Amintiți-vă ce v-a spus pe când era încă în Galileea: «Fiul Omului trebuie să fie dat pe mâna oamenilor păcătoși, să fie răstignit, iar a treia zi să învie»". Atunci și-au amintit de cuvintele lui. Întorcându-se de la mormânt, au vestit toate acestea celor unsprezece și tuturor celorlalți. Erau: Maria Magdalena, Ioana și Maria, [mama] lui Iacob, și altele împreună cu ele, care le-au spus acestea apostolilor.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat