Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Stiri . Stiri . Stiri -

Știri interne

Bilanț medical
Peste 35.000 de consultații și tratamente realizate în cele 18 specialități medicale, aducerea de aparate medicale noi, deschiderea unor noi puncte de lucru, atragerea unor binefăcători noi au fost printre reușitele prezentate la momentul de bilanț al activităților Centrului Medical Barticești, la 17 decembrie 2016, după ce PS Petru Gherghel, împreună cu responsabilii Centrului Medical - pr. Mihai Budău și pr. Daniel Budău - însoțiți de mai mulți preoți din zonă, a celebrat un moment de rugăciune în capela centrului. S-au împlinit 25 de ani de la sfințirea pietrei de temelie a acestui edificiu.

Acțiune caritabilă
O a doua acțiune caritabilă de ajutorare a unor familii nevoiașe din Republica Moldova a fost realizată de Kolping România, cu o campanie de strângere de 782 de cutii cu alimente neperisabile și cadouri, precum și fonduri necesare transportului. O delegație a Kolping din România a însoțit transportul și s-a deplasat în capitala Republicii Moldova în zilele de 13 și 14 decembrie 2016, unde au avut loc discuții cu episcopul Anton Coșa, întâlnirea cu echipa Caritas Moldova și conducerea Asociației Kolping din Chișinău.

SRUC 2017
Cu ocazia Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor (18-25 ianuarie), a cărei temă a fost "Reconciliere - Iubirea lui Cristos ne constrânge" (cf. 2Cor 5,15-20), au fost organizate întâlniri cu caracter ecumenic și rugăciuni. La Iași au fost organizate întâlniri de rugăciune în biserici sau capele catolice. La Institutul Teologic Franciscan din Roman a fost organizată, la 19 ianuarie, o sesiune științifică ecumenică în care au conferențiat profesori catolici și ortodocși. Sesiunea științifică s-a încheiat cu un moment de rugăciune ecumenic.

ZSS 2017
Cea de-a cincea ediție a programului de formare pentru mediul universitar "ZSS 2017" - Ziua Socială pentru Studenți va avea loc sâmbătă, 25 februarie, fiind organizat de Episcopia de Iași prin Oficiul pentru Pastorație Universitară, Facultatea de Teologie Romano-Catolică, Seminarul "Sfântul Iosif" și Asociația Studenților Catolici Iași. Tema va fi "Politica între ideal și real. O abordare în lumina doctrinei sociale a Bisericii". Evenimentul se va desfășura la Seminarul "Sfântul Iosif" din Iași. Persoană de contact: pr. Fabian Doboș, capelan universitar (tel. 0756/833383; fabiandobos@gmail.com).

Experiență de mănăstire
Tinerele cu vârsta între 18 și 30 de ani sunt invitate de Surorile Providenței la o experiență de imersiune în perioada 26 februarie - 2 martie, în comunitatea din Chișinău (Republica Moldova), unde vor putea participa la viața unei comunități călugărești. Ritmul zilei este dat de rugăciunea comunitară, de diminețile dedicate muncii (servirea mesei pentru bătrâni, la centrul de zi pentru copii și pentru bătrâni, în bucătăria cantinei), după-amiaza vor fi reflecții biblice, împărtășiri, discuții orientate de o soră, momente de rugăciune și reflecție personală. Pentru mai multe informații: sr. Adriana Roca (Iași: 0752/945302, adriroca@yahoo.com), sr. Rosetta Benedetti (Chișinău: sr.rosetta@gmail.com) sau sr. Cristina Farțade (Cireșoaia: cristinafartadi@yahoo.com).

Transmisii pe internet
Pe prima pagină a site-ului www.ercis.ro a fost adăugat link-ul "Biserici în direct", care permite accesarea mai rapidă a transmisiilor video din cele 19 biserici din Diecezei de Iași, care au sisteme pentru transmisie live, precum și din catedrala "Sfântul Iosif" din București. Suportul tehnic al acestor transmisii este asigurat de Eduard Lucaci. Din unele dintre aceste biserici Radio Maria transmite periodic sfânta Liturghie. În luna decembrie 2016 peste 150.000 de vizitatori unici au urmărit transmisiile video.

Pentru un spațiu primitor
Antares România SRL poate oferi: scaune pentru săli de cateheză sau de conferință, scaune pentru elevi, pentru grădinițe, săli de mese și cămine de bătrâni. Detalii la www.scaune.ro sau la Ionel Coșa (tel. 0742/223155).

Pe scurt
- 16-17 decembrie: Curs de formare de învățătoare de Metoda Ovulației Billings (MOB) la Oratoriul "Sfântul Dominic Savio" din Iași, pentru 11 studente
- 18 decembrie: Concert de colinde susținut în biserica din Satu Nou de corul "Îngerașii" al catedralei "Adormirea Maicii Domnului" din Iași
- 20-21 decembrie: Serbare de Crăciun la Grădinița "Sfântul Nicolae" din Iugani, printre oaspeți fiind PS Petru Gherghel și PS Aurel Percă
- 25 decembrie: Vizita episcopului Claudio Cipolla la comunitatea catolică română din Padova.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat