Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Stiri -

Știri externe

Membru de onoare
"Sanctitatea Sa papa Francisc a acceptat propunerea de a fi numit membru de onoare al Academiei Române", a spus într-un interviu acordat Redacției Române Radio Vatican academicianul Cristian Hera, vicepreședinte al Academiei Române, după audiența acordată de papa Francisc prezidiului Academiei Române, miercuri, 8 noiembrie. Sanctitatea Sa a cerut să nu se organizeze o ceremonie festivă, iar însemnele academice să-i fie trimise în Cetatea Vaticanului prin intermediul nunțiaturii apostolice de la București.

Brad la Vatican
Împodobirea bradului dăruit de Arhidieceza de Elk, din Polonia, pentru a fi pus în Piața "Sfântul Petru", va fi realizată de copii din secții de oncologie ale unor spitale din Italia și de copii din zonele sinistrate din Arhidieceza de Spoleto-Norcia. Impunătorul brad roșu, cu o circumferință maximă de circa 10 m la bază, are o înălțime de 28 m.

SRUC 2018
În fiecare an, între 18 și 25 ianuarie, se desfășoară Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor, o inițiativă care își are originea într-o propunere ce datează din anul 1908. Tema pentru anul 2018 este "Dreapta ta, Doamne, s-a glorificat prin putere" (Ex 15,6), iar proiectul textelor a fost pregătit de Bisericile din Caraibe.

Evanghelia iubirii
La inițiativa Oficiului Național pentru Pastorația Familiilor, din cadrul Conferinței Episcopilor din Italia, în ziua de 11 noiembrie, la Roma, a avut loc simpozionul "Evanghelia iubirii, între conștiință și normă", dedicat exortației "Amoris laetitia" a papei Francisc. Au participat circa 70 de specialiști în probleme de familie, din mai multe țări, printre care și pr. Felician Tiba. Papa Francisc a avut o intervenție video la începutul lucrărilor, în care a reafirmat că "viitorul Bisericii și al lumii depinde de binele familiei".

O nouă eparhie
În prezența ÎPS Sviatoslav Șevciuc, arhiepiscop major de Kiev și Halici, a mai multor episcopi, preoți și credincioși ucraineni greco-catolici, la 18 noiembrie, a avut loc Liturghia de întronizare a episcopului Yosafat Moschych în noua Eparhie Greco-Catolică de Cernăuți. Din Dieceza de Iași a participat o delegație formată din 15 persoane, în frunte cu PS Petru Gherghel.

Liturghii în zona Marche
Deoarece, începând cu 28 octombrie, a primit două parohii spre păstorire în Italia, la Montelabbate și Apsella, pr. Alois Fechet va avea posibilitatea de a acorda asistență spirituală și va putea celebra și Liturghia în limba română (într-un loc care se va stabili) pentru românii care sunt în zona Marche: Pesaro, Urbino, Fano, Loretto, Senigallia, San Marino, Osimo, Jesi, Ancona, Rimini, Macerata, Fermo, Ascoli Piceno. Cei care doresc asistență spirituală în limba română îl pot contacta la adresa: Via Cavour, 2, 61025-Montelabbate (PU), tel. mobil: 0039/3382854375, fix: 0039/0721491322, e-mail: parr.montelabbate@alice.it.

Învățământul catolic
La Ciofliceni, PS Aurel Percă, responsabil al Comisiei pentru Învățământ din cadrul Conferinței Episcopilor din România, a coordonat, în perioada 17-19 noiembrie, întâlnirea națională a responsabililor cu învățământul catolic din diecezele și eparhiile din țară, cu tema: "Învățământul religios-catolic din România: realități și perspective". Dieceza de Iași a fost reprezentată de pr. Petru-Sebastian Tamaș și pr. Anton Săboanu.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat