Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

Un milion de stele

Centrul Diecezan Caritas Iași, prin intermediul Domeniului "Copii, Tineri, Familii", a organizat în seara zilei de 12 noiembrie cea de-a XI-a ediție a campaniei de solidaritate și strângere de fonduri "Un milion de stele", în aula "Anton Durcovici" din catedrala din Iași. În cadrul evenimentului au luat cuvântul pr. Egidiu Condac, directorul Centrului Diecezan Caritas Iași, și PS Aurel Percă, vorbind despre importanța implicării în societate, dar și despre statisticile îngrijorătoare cu privire la fenomenul sărăciei și marginalizării sociale.

Aprinzând o lumânare în cadrul evenimentului, s-a dorit să se manifeste gestul simbolic al solidarizării cu o persoană în dificultate, dar și să se marcheze inițiativa papei Francisc de a celebra Ziua Mondială a Săracilor. Câte un beneficiar al fiecărui centru social al Caritasului a adresat un îndemn la implicare, solidaritate și responsabilitate socială.

Tot în cadrul acestui eveniment a fost organizat și un stand cu obiecte expuse spre vânzare, realizate de beneficiarii, voluntarii și personalul de la trei programe Caritas. Sumele colectate au fost destinate beneficiarilor Domeniului "Copii, Tineri, Familii": familii aflate la marginea societății, copii care visează la o copilărie mai bună sau tineri care au nevoie de o mână întinsă spre viitor.

În aceeași zi, evenimentul "Un milion de stele" s-a desfășurat și în alte comunități, colectându-se fonduri pentru susținerea beneficiarilor programului de îngrijire la domiciliu: Iugani, Hălăucești, Răchiteni, Pârgărești (Satu Nou și Nicorești), Săbăoani, Huși, Oțeleni, Faraoani (Valea Mare) și Suceava.

Acțiunea face parte din proiectul "Dezvoltarea și promovarea spiritului social-caritativ în regiunea de Nord-Est a României", finanțat de S.C. Conex Distribution S.A.

Prin organizarea acestei acțiuni de solidaritate, Centrul Diecezan Caritas Iași s-a asociat încă din anul 2007 acțiunilor similare din Caritas Europa, cu scopul de a sensibiliza și a îndemna la solidaritate cu persoanele care trăiesc în sărăcie și excluse social.

Centrul Diecezan Caritas



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat