Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Iasi -

40 de zile pentru viață

Cea mai mare mișcare pentru viață la nivel mondial, campania "40 de zile pentru viață", începută la 27 septembrie, se va încheia la 5 noiembrie.

Pe toată perioada campaniei, 12 ore pe zi, creștinii ieșeni au fost invitați să se alăture din nou mișcării pentru încetarea avorturilor, prin post, rugăciune și priveghere pașnică. Inițiativa vine ca răspuns la numărul de avorturi îngrijorător de mare și la răspândirea acestui fenomen în ultimii ani.

Scopul prezenței în stradă este de a oferi sprijin și alternative la avort, de aceea mesajele sunt pozitive, invită la dialog și comuniune. Prima ediție a campaniei în orașul Iași a avut loc în primăvara acestui an, iar răspunsurile primite din partea comunității au fost pozitive. Aproape 400 de voluntari au pus suflet în această inițiativă în lunile martie și aprilie.

În ziua din mijlocul campaniei (16 octombrie), PS Petru Gherghel a mers la locul de priveghere și s-a rugat împreună cu voluntarii pentru viață și pentru toate femeile care sunt în dificultate, în criză de sarcină și descurajate.

Prin mărturia de credință pe care voluntarii o dau, în mod public și pașnic, se demonstrează încă o dată cât de important este să avem curajul să fim asemenea lui Cristos, iubitori de oameni și de viață. Până acum, prin campaniile "40 de zile pentru viață" din această toamnă desfășurate în lumea întreagă, au fost declarați salvați 188 de bebeluși.

Este incredibil impactul pe care prezența în stradă îl are asupra trecătorilor! Creștini dornici să lupte pentru viață vin și se roagă pentru pruncii nenăscuți. Prezența lor în stradă contribuie la sensibilizarea comunității în spiritul valorilor umane și creștine. Nimic nu trebuie să contravină unicității fiecărei persoane, nici chiar descurajarea sau disperarea. Viața este darul lui Dumnezeu și noi suntem chemați să-i fim apărători. Aceasta este lupta la care Cristos ne cheamă să fim în prima linie!

Raluca Cocuț



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat