Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Stiri . Stiri . Stiri -

Știri externe

Din Asia în America Latină
Papa Francisc va vizita două țări asiatice la finalul lunii noiembrie. Va începe cu Myanmar, în orașele Yangon și Nay Pyi Taw, între 27 și 30 noiembrie, mergând apoi în Bangladesh, unde va sta până la 2 decembrie, vizitând orașul Dhaka. Va fi al treilea turneu al papei Francisc în continentul asiatic. La începutul anului 2018, papa Francisc va face o călătorie în Chile și Peru, în perioada 15-21 ianuarie.

Institut dedicat căsătoriei
Papa Francisc, cu scrisoarea apostolică în formă de motu proprio, intitulată "Summa familiae curae", datată la 8 septembrie și făcută publică la 19 septembrie, a reîntemeiat "Institutul Teologic Pontifical "Ioan Paul al II-lea" pentru Științele Căsătoriei și Familiei", voit de sfântul Ioan Paul al II-lea, lărgindu-i domeniul de acțiune. Noul institut teologic își va desfășura activitatea tot în cadrul Universității pontificale din Lateran.

Mandat radiofonic
Începând cu 29 septembrie, directorul de programe Radio Vatican, preotul iezuit polonez Andrzei Majewski, și-a încheiat mandatul primit la 29 septembrie 2015. A lucrat la acest post de radio din anul 1984. Pr. Majewski va merge să colaboreze cu Radioul Național Polonez.

Decese între cardinali
În luna septembrie au decedat trei cardinali: la 1 septembrie, cardinalul Cormac Murphy-O'Connor, arhiepiscop emerit de Westminster (85 de ani); la 6 septembrie, a murit cardinalul Carlo Caffarra, (79 de ani), arhiepiscop mitropolit emerit de Bologna, iar la 9 septembrie a decedat cardinalul Velasio De Paolis (81 de ani), președinte emerit al Prefecturii Afacerilor Economice a Sfântului Scaun. Cu moartea acestora, colegiul cardinalilor se compune din 220 de membri, dintre care 120 electori și 100 non-electori.

Nunțiul în Republica Moldova
Cu ocazia Zilei Independenței Republicii Moldova, în calitatea sa de reprezentant diplomatic al Sfântului Scaun acreditat în această țară, Excelența Sa Miguel Maury Buendía, nunțiul apostolic pentru România și Republica Moldova, a făcut o vizită, în perioada 26-28 august, în Dieceza de Chișinău și în Republica Moldova. Duminică, 27 august, Excelența Sa a prezidat în Parohia "Providența Divină" din Chișinău, alături de PS Anton Coșa, păstorul diecezei. Înainte de Liturghie, nunțiul a luat parte, alături de conducerea de vârf a Republicii Moldova și de corpul diplomatic acreditat la Chișinău, la depunerea de flori la monumentul lui Ștefan cel Mare din centrul Chișinăului.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat