Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

Ne-a vizitat cardinalul Leonardo Sandri

Eminența Sa card. Leonardo Sandri, prefect al Congregației pentru Bisericile Orientale, a vizitat Dieceza de Iași, în ziua de 28 septembrie, răspunzând invitației episcopului de Iași. Programul vizitei a inclus localitățile Iași, Săbăoani, Roman, Tărâța și Cucuieți, în care sunt obiective sprijinite de Eminența Sa.

În ziua de 28 septembrie, după sosirea pe aeroportul din Iași și o scurtă vizită la Seminar și Episcopia de Iași, Eminența Sa a mers la Săbăoani, unde, la ora 10.00, în fața bisericii "Regina Sfântului Rozariu", a prezidat o rugăciune de binecuvântare a Centrului Medical și a Centrului Paliativ pentru Bătrâni din această localitate.

Cardinalul a fost însoțit de ÎPS Miguel Maury Buendía, nunțiu apostolic în România și Republica Moldova, de PS Petru Gherghel și de PS Aurel Percă.

Un om cu suflet mare, care a dorit ca la Săbăoani să se realizeze acest proiect grandios (Centrul Medical), a fost prelatul Albert Holestein (Austria).

La conceperea și demararea acestui proiect au fost implicate la început trei persoane: părintele paroh din acel timp, pr. Toma Encuță, episcopul auxiliar Aurel Percă și pr. Iosif Antoci. Lucrările au început în anul 2012 și au continuat și în 2013. După ce s-a ridicat clădirea, având dimensiunile: lungimea - 32 m, lățimea - 23 m, parter, 2 etaje și mansardă, lucrările s-au oprit din lipsă de fonduri. Cu ajutorul Sfântului Părinte papa Francisc și al Eminenței Sale cardinal Leonardo Sandri, s-au reluat lucrările în anul 2016, însă cu pași mici; lucrările la construirea acestui centru medical continuă și astăzi.

Înalții oaspeți s-au deplasat apoi la Roman, cu o scurtă vizită la Surorile "Sfântul Iosif". Acest mic popas a fost un semn de mulțumire pentru cei 50 de ani de preoție pe care cardinalul îi va sărbători la începutul lunii decembrie și pentru tot ajutorul oferit de această familie călugărească, mai ales în anii de studii de la Roma.

La ora 13.00, cardinalul, însoțit și de ceilalți înalți oaspeți, a fost la Tărâța, unde a binecuvântat biserica parohială "Nașterea Sfintei Fecioare Maria", centrul parohial și centrul pentru copii și tineri.

Programul vizitei cardinalului Sandri a continuat în localitatea Cucuieți (comuna Solonț, județul Bacău), unde, la ora 16.00, a prezidat celebrarea de consacrare a noii biserici, cu hramul "Sfânta Cruce", și a altarului.

După Liturghia de consacrare a noii biserici, cardinalul împreună cu nunțiul apostolic s-au îndreptat spre București. A doua zi, 29 septembrie, s-a întâlnit cu președintele României, cu patriarhul Daniel, apoi a celebrat o Liturghie în catedrala "Sfântul Iosif" din București. Sâmbătă, 30 septembrie, s-a îndreptat spre Blaj, unde a luat parte la sesiunea de toamnă a Sinodului Episcopilor Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică (28-30 septembrie), întâlnindu-se și cu Eminența Sa card. Lucian Mureșan. Duminică, 1 octombrie, la prânz, este prevăzută o Liturghie arhierească, urmând apoi să se îndrepte spre București și mai apoi spre Roma.

Pr. Iosif Antoci



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat