Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Posta redactiei -

Răspundem cititorilor

* Ne-au scris de sărbători: pr. Ioan Pop (Lugoj); pr. Dominic Hîrja (Buzău); Surorile Carității (Șerbănești - Bacău); Congregația Inimii Neprihănite (Odorheiu-Secuiesc); Institutul Romano-Catolic Franciscan (Roman).

Vă mulțumim pentru gândurile trimise!

* Dorin Teodorescu (Sibiu). "Vă felicit pentru modul conștiincios și riguros în care reușiți zi de zi, lună de lună, an de an să realizați revista «De la Răsărit până la Apus». Și vă mulțumesc pentru că, după atâția ani de când o citesc zilnic, în fiecare dimineață, vă pot spune că mă simt din ce în ce mai pregătit să înțeleg misterul relației cu Dumnezeu, să-l văd și să-l aud mai bine în lumea în care trăiesc. Dar mai ales să-l păstrez în tainița sufletului meu și să mă las condus de cuvântul său. Altfel zis, am învățat să mă părăsesc pe mine pentru a mă găsi în supunere față de iubirea lui Dumnezeu, cum spune atât de simplu și creștinește Thomas Merton. Vă doresc tuturor colaboratorilor de la Editura «Presa Bună» pace și bucurie în Noul An, iar pruncușorul Isus care a venit la noi să vă fie lumină călăuzitoare pe mai departe. Felicitări speciale părintelui Ștefan Ciubotaru pentru meditațiile sale deosebite din luna decembrie 2016, frumos scrise, într-un stil ce împacă elegant rigoarea judecății raționale cu ancora mistică a convingerilor sale. Meditațiile impresionează și prin realismul abordării subiectelor liturgice, fiind purtătoare de mesaje pline de înțelepciune. Dacă cumva este o persoană tânără, meritele sunt cu atât mai mari. Tuturor vă doresc Sărbători fericite! Domnul să vă binecuvânteze!"

Vă mulțumim pentru cuvintele scrise și pentru aprecieri. Sunteți generos ca de fiecare dată. Apreciem mult că folosiți broșura zi de zi și că extrageți din ea tot ce e bun. Vom transmite gândurile dv. colaboratorilor și celor care au scris meditațiile, inclusiv părintelui Ciubotaru. Cu siguranță se vor bucura și vor fi încurajați în munca viitoare. Să aveți un An Nou binecuvântat!

* La întrebarea: "Care dintre evenimentele desfășurate în Anul Milostivirii prezentate în acest an în revista «Lumina creștinului» v-a impresionat mai mult și de ce?" adresată cititorilor în revista din luna noiembrie 2016, p. 26, am primit următoarea mărturie:

- Diana G. (Bacău). "Anul Milostivirii s-a încheiat, dar milostivirea lui Dumnezeu continuă... Despre acest an al milostivirii se poate afirma că a fost unul fericit și binecuvântat prin faptul că am redescoperit și am experimentat mai mult ca oricând îndurarea lui Dumnezeu în viața personală. Cât despre inițiativele luate la nivel diecezan, se poate spune că au fost multe. Personal am trăit momente fericite și binecuvântate. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru toate momentele alese ale Anului Milostivirii și pentru privilegiul de a avea o poartă sfântă în orașul Bacău și de a trece ori de câte ori am avut ocazia și dispoziția sufletească pentru a implora milostivirea lui Dumnezeu în viața mea, a celor dragi, dar mai ales a obține indulgența jubiliară pentru sufletele din purgatoriu. Sfintele misiuni au fost ocazia potrivită de a redescoperi milostivirea lui în viața noastră... Au fost cu adevărat zile de har, de binecuvântare și de reînnoire spirituală. Dintre evenimentele prezentate în revistă m-a impresionat Congresul Milostivirii Divine în care am aprofundat acest mare atribut al lui Dumnezeu: milostivirea. La acest congres s-a adus în atenție și cultul Divinei Îndurări care s-a răspândit în toată lumea în urma revelațiilor avute de sfânta Faustina căreia Isus îi apare ca rege al milostivirii. Tot la acest congres s-a vorbit și de sfinții milostivirii, mai ales despre sfânta Faustina și despre sfântul Ioan Paul al II-lea. Milostivirea lui în veci o voi cânta!"



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat