Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Pentru tineri -

Impresii ale diaconilor

- "Am așteptat acest moment de mulți ani. Acum l-am simțit ca o împlinire a colaborării mele cu harul lui Dumnezeu. În această zi doresc să-i mulțumesc bunului Dumnezeu care a binevoit să mă cheme, familiei mele care a fost mereu lângă mine și m-a susținut, părinților formatori, tuturor acelora care în aceste zile s-au rugat pentru mine și tuturor binefăcătorilor care m-au sprijinit în toți acești ani. O rog pe sfânta Fecioară Maria să-mi lumineze inima și mintea în fiecare zi, pentru a vesti cuvântul lui Dumnezeu tuturor oamenilor". (Alois Cancel)

- "V-am spus acestea ca să aveți pace în mine. În lume veți avea necazuri; însă curaj, eu am învins lumea" (In 16,33). Aceste cuvinte reprezintă pentru mine motoul ales pentru ziua de 8 decembrie 2016. O zi specială în care a fost greu să fac față emoțiilor, cu implicarea colegilor seminariști la cântul liturgic, la ministrat, la înfrumusețarea întregii ceremonii și cu prezența atâtor preoți: rector, formatori, profesori, parohi, vicari, foști colegi, persoane consacrate; și nu în ultimul rând cu implicarea familiei, a prietenilor, și a tuturor acelora care s-au unit în rugăciune cu noi. Sunt atâtea persoane care au contribuit la această sărbătoare și pot spune că au avut emoții împreună cu noi, cei hirotoniți. Le mulțumesc tuturor și îi rog să rămânem uniți în rugăciune, pentru ca Dumnezeu să ducă la îndeplinire lucrarea pe care a început-o în fiecare dintre noi". (Cătălin Mititelu)

- "Vreau să aduc sincera mea recunoștință bunului Dumnezeu care m-a chemat într-un mod delicat și sublim la slujirea diaconală în Biserica întemeiată de Isus Cristos, Fiul lui Dumnezeu. Fie ca angajarea mea să fie asemenea fiat-ului sfintei Fecioare, maica Domnului și mama noastră, pe care am cinstit-o cu titlul de Neprihănit Zămislită. Sfântă Fecioară Marie, îți mulțumesc că l-ai zămislit pe Cuvântul lui Dumnezeu, Isus Cristos, și te rog să mă ajuți ca și eu prin viața mea să-l aduc pe Fiul tău în inimile tuturor". (Cristian Nistor)



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat