Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Pentru tineri -

Viața fără puncte de reper este o amăgire!

Viața este ca o călătorie cu avionul: totul se întâmplă cu o viteză amețitoare. În câteva "clipe" ești la sfârșitul călătoriei. Iar dacă în timpul zborului te uiți pe fereastră și nu găsești niciun punct de reper ai impresia că aeronava abia se deplasează. Când nu ai puncte de reper este greu să conștientizezi modul în care te îndrepți spre destinația finală. Viața fără puncte de reper este o amăgire!

De multe ori, mai ales atunci când suntem tineri, viața ne pare o veșnicie care se regenerează în fiecare dimineață. Ne spunem în fiecare zi că mai avem timp, că după astăzi vine un "mâine" în care vom putea face totul. Însă e incredibilă viteza cu care trece acest "astăzi", cu care trece timpul, vacanța, viața. Da, viața trece atât de repede încât zilnic avem motive să ne analizăm: ce am realizat cu (și în) viața noastră? Ce planuri avem pentru mâine? Acel mâine care părea atât de departe, acum e aici, la câteva ore distanță.

Nu trebuie ca viața și timpul să ne amăgească lăsându-ne senzația că nu trec, că mai avem timp, că suntem prea tineri pentru "grija zilei de mâine". Este adevărat că ajunge fiecărei zile greutatea ei și că "ziua de mâine se va îngriji de ea însăși" (cf. Mt 6,34), dar acest lucru nu ne scutește de obligația de a avea un proiect de viață, de a ști ce vrem să facem cu viața noastră, de a avea un punct de reper după care să ne orientăm.

"Lumea și pofta ei trec, însă cel care împlinește voința lui Dumnezeu rămâne în veci" (1In 2,17). Pe noi, cei care "am primit Duhul înfierii prin care strigăm: Abba, Tată!" (Rom 8,15), "iubirea lui Cristos ne constrânge" (2Cor 5,14) să trăim atenți la ziua de mâine, atenți la nevoile fraților noștri. Iar ca să reușim avem nevoie de Cristos și de evanghelia sa: "puncte de reper" care nu se schimbă, care nu trec, care nu amăgesc. Cristos nu e o iluzie, ci este și rămâne pentru totdeauna omul desăvârșit, Dumnezeu adevărat, exemplul de viață prin excelență. Numai cu el și "în el trăim, ne mișcăm și suntem" cu adevărat, pentru că el știe cel mai bine ce înseamnă să fii om (cf. Fap 17,28).

Pr. Laurențiu Dăncuță



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat