Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

Mariapolis la Iași

Întâlnirea de vară a Mariapolis-ului a avut loc la Iași, în perioada 14-17 iulie, și a fost organizată de Mișcarea Focolarelor, cu tema "Chemați la unitate - unitatea cu Dumnezeu și unitatea cu aproapele".

Joi, 14 iulie, în cursul dimineții, aproximativ două sute de credincioși catolici și ortodocși s-au întâlnit pe dealul Copoului pentru a petrece împreună patru zile plină de încărcătură spirituală. Participanții au venit din toată țara dornici să formeze unitatea fiilor lui Dumnezeu prin rugăciuni și activități împreună.

Programul a cuprins mărturii, prelegeri, dialoguri, grupuri de discuții, vizionare de film, momente de sport, cântece, momente de rugăciune, sfinte Liturghii, vizitarea unor obiective din Iași etc. Copiii și tinerii (noua generație) au participat la programe specifice, adaptate fiecărei categorii de vârstă.

Vineri seara focolarinii s-au adunat în biserica "Sfântul Anton" din Iași pentru adorație în fața preasfântului sacrament.

Sâmbătă, 16 iulie, în cursul dimineții, membrii Mișcării Focolare au primit vizita PS Petru Gherghel, care și-a manifestat bucuria că s-a organizat la Iași Mariapolis-ul. Organizatorii l-au invitat la un dialog cu tinerii. Printre întrebările adresate au fost cele referitoare la legătura Excelenței Sale cu Mișcarea Focolară și la legătura dintre motoul său episcopal "Ut unum sint" și tema întâlnirii: "Chemați la unitate".

Seara, la ora 18.30, episcopul a prezidat o sfântă Liturghie pontificală la care au participat mai mulți preoți focolarini, alături de ceilalți membri ai Mișcării Focolare prezenți la Iași. La predică, Excelența Sa a vorbit despre unitatea din Sfânta Treime care trebuie să fie model de unitate pentru fiecare dintre noi și i-a felicitat pe participanți pentru mărturia pe care o dau în favoarea unității între toți fiii lui Dumnezeu.

După sfânta Liturghie a urmat "Concertul pentru pace", susținut de tinerii din "Opera Mariei".

Duminică, 17 iulie, a fost ultima zi de Mariapolis, participanții dându-și întâlnire anul următor.

În fiecare vară, Mișcarea Focolarelor organizează astfel de întâlniri. Anul trecut s-a organizat o întâlnire națională la Roman.

Mișcarea Focolarilor a luat ființă în anul 1943 în orașul italian Trento, iar astăzi numără patru milioane și jumătate de membri în 182 de țări, și peste două milioane de simpatizanți în întreaga lume.

Pr. Claudiu Bulai



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat