Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

Anul Milostivirii

Jubileul Extraordinar al Milostivirii este un timp favorabil pentru Biserică, pentru a face mai puternică și eficace mărturia credincioșilor, ne spune papa Francisc în documentul Misericordiae vultus.

Activitățile desfășurate în acest an cuprind trei aspecte. Mai întâi, acestea nu sunt simple călătorii, celebrări sau întâlniri, ci sunt adevărate pelerinaje și adevărate momente de har. Prin acestea se iese din sine însuși, spre cineva. Această ieșire presupune un efort personal, un sacrificiu care reprezintă al doilea aspect al milostivirii. Cel de-al treilea aspect este cel al comuniunii. Activitățile propuse pentru Anul Milostivirii au menirea de a-i uni pe oameni și de a-i face o comunitate, aceea a fiilor lui Dumnezeu.

Acest mesaj propus de Sfântul Părinte a fost înțeles de aproximativ doisprezece milioane de oameni din întreaga lume care au trecut până acum prin poarta sfântă din bazilica vaticană, dar și de cei care au participat la Jubileul Tinerilor desfășurat la Cracovia în perioada 26-31 iulie, precum și de toți ceilalți credincioși din întreaga lume care au răspuns afirmativ provocării papei și au participat la diferite activități desfășurate în diecezele și parohiile proprii.

În Dieceza de Iași porțile sfinte au fost adevărate centre ale milostivirii. La Bacău-centru au trecut prin poarta sfântă 32 de surori din Institutul "Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot" (15 iulie), 60 de membri ai Asociației "Sfântul Vincențiu de Paul" din toată țara (23 iulie); la Cacica au trecut prin poarta sfântă pelerini din Moinești (22 iulie), iar la Iași, 32 de credincioși din Parohia Pralea (16 iulie).

De asemenea, au avut loc misiuni populare în mai multe parohii din dieceză. Prezentăm în continuare perioada și predicatorii la misiunile populare din parohiile care nu au fost trecute în numărul trecut, precum și programul pentru luna august: 26-29 iunie: Bălușești - pr. Valeriu Ciorbă; 30 iunie - 3 iulie: Coman - pr. Felician Tiba; 23-26 iulie: Vladnic - pr. Felician Tiba; 3-6 august: Vatra Dornei - pr. Alois Moraru, Pildești - pr. Felician Tiba; 5-7 august: Văleni - pr. Daniel Cimpu; 11-14 august: Nisiporești - pr. Cristian Blăjuț, OFMConv.; 12-14 august: Fărcășeni - pr. Petru-Sebastian Tamaș; 18-19 august: Traian (BC) - pr. Cornel Cadar; 18-21 august: Moara - pr. Damian Anton OFMConv; 19-22 august: Traian (NT) - pr. Marius Taloș, SJ.

Pr. Claudiu Bulai



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat