Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Stiri -

Știri interne

Profesiuni
- Sr. Monica Lăcrămioara Pascaru a depus profesiunea perpetuă în Congregația "Fiicele Sfintei Maria a Divinei Providențe", duminică, 22 mai, în biserica din Sagna, iar sora M. Mihaela Farcași a Inimii Euharistice a lui Isus a depus profesiunea temporară în cadrul Surorilor Clarise, duminică, 12 iunie, în biserica mănăstirii "Sfânta Maria a Îngerilor" din Roman, ambele Liturghii fiind prezidate de PS Petru Gherghel.
- Sr. Paula Burcă (originară din Iași) a făcut profesiunea perpetuă în Congregația "Fiicele Sfântului Paul", sâmbătă, 18 iunie, în biserica "Preasfânta Inimă a lui Isus" (franceză) din București, Liturghia fiind prezidată de ÎPS Ioan Robu, arhiepiscop mitropolit de București.

Săptămâna Socială
Oficiul Diecezan pentru Pastorație Universitară organizează a cincea ediție a programului de formare pentru mediul universitar "Săptămâna Socială pentru Studenți". Programul se va desfășura în casa de formare pentru tineret, la Pralea (BC), între 22 și 25 septembrie. Tema propusă pentru anul acesta este: "Viața umană între sanctuar și tomberon. Destinul și demnitatea omului între o cultură a vieții și o cultură a morții - aspecte moral-sociale". Pentru detalii și înscrieri: pr. Fabian Doboș (tel. 0756/833383) sau Anca Andrieș (tel. 0765/392527).

Pentru familii
Printre activitățile pastorale ale Oficiului pentru Pastorația Familiei și a Laicilor din iunie, se numără: lansarea cărții "Vreau să înțeleg cu cine mă căsătoresc" la Iugani (5 iunie); cursuri pentru logodnici la Moinești (4 iunie), Piatra Neamț (11 iunie), Roman (18 iunie) și Galbeni (25 iunie); participarea la "Marșul pentru familie", la Iași (12 iunie).

Formare pentru lectori
A treia ediție a cursurilor de formare pentru lectori s-a desfășurat sâmbătă, 28 mai, la Centrul "Gaudium et Spes" din Traian. Au participat 35 de credincioși din Parohiile Săbăoani "Sfântul Mihail", Roman "Sfânta Tereza", Bacău "Fericitul Ieremia", Suceava și Traian, disponibili pentru această slujire. Prelegerile au fost: "Ghid pentru proclamarea lecturilor în biserică", de pr. Daniel Iacobuț, profesor de liturgică la Seminarul din Iași, "Cuvântul Domnului", de pr. Iulian Faraoanu, profesor de teologie biblică la aceeași instituție, iar pr. Eduard Patrașcu, paroh de Traian, a subliniat necesitatea familiarizării cu Lecționarul și a dat mai multe detalii necesare citirii lecturilor.

Recuperarea din alcoolism
Asociația Cluburilor Alcoolicilor în Recuperare "Don Orione" (www.alcoologia.ro) este o organizație care oferă servicii de recuperare psiho-socială, postcură, persoanelor cu probleme alcool-corelate și complexe și familiilor acestora. Are două centre cu cazare: Centrul Rezidențial de Recuperare din Alcoolism Iași, unde sunt recuperate persoane de sex feminin în regim de zi și persoane de sex masculin în regim rezidențial, (șos. Rediu, 21C, Iași, tel. 0232/228204) și Centrul de Recuperare din Alcoolism "Emanuel" din Roman, unde sunt recuperate persoane de sex masculin în regim de zi și persoane de sex feminin în regim rezidențial (str. Siretului, 2, Roman; tel. 0333/100112). Cluburi ale alcoolicilor în recuperare (grupuri de suport) sunt și la Răducăneni și Rădăuți.

"Magnificat" în format audio
Cântăreții bisericești începători și dascălii care consideră că i-ar ajuta colecția "Magnificat" în format audio pot lua legătura cu părintele Eugen Budău, prin e-mail: prgenu@yahoo.com, pentru a primi, prin internet, înregistrarea audio.

Atelier de tâmplărie
În cadrul Casei de Copii "Sfânta Maria" din Barați își desfășoară activitatea un atelier de producție de tâmplărie PVC, SC "Bucuria Copiilor" SRL, pentru a asigura un loc de muncă băieților din casă, dar și a furniza o sursă de finanțare pentru întreținerea celor 60 de copii. La sediul din str. Prunilor, nr. 2, Barați, com. Mărgineni, se execută la comandă: ferestre, balcoane, uși de interior din PVC alb, uși de acces imitație lemn, pervazuri interioare, glafuri, plase contra insectelor, grile aerisire, jaluzele orizontale sau verticale, rulouri și obloane exterioare. Pentru mai multe detalii (calcule, oferte, măsurători), persoana de contact este Daniel Dăncuță (tel. 0749/492694 sau 0766/375857) sau prin e-mail: bucuriacopiilor_pvc@yahoo.com.

Hirotoniri în Elveția
Diaconii Marius Sorin Micloș, din Arad, și Iustian-Ionuț Petre, din Bacău, au fost hirotoniți preoți, la 11 iunie, în bazilica "Preasfânta Inimă" din Lugano (Elveția), prin impunerea mâinilor PS Valerio Lazzeri, episcop de Lugano. Pr. Micloș va colabora în parohiile Breganzona și Muzzano, iar pr. Petre va fi vicar la Mendrisio (Elveția).

Pe scurt:
- 14 mai: Campus vocațional la Seminarul Teologic Liceal "Sfântul Iosif" din Bacău, pentru 183 de tineri și ministranți din 41 de parohii din Dieceza de Iași
- 25 mai: Moment de rugăciune al liceenilor din instituțiile de învățământ băcăuane în biserica "Ss. Petru și Paul" din Bacău
- 31 mai: A opta aniversare a revenirii moaștelor fericitului Ieremia Valahul, la Onești
- 6-12 iunie: A șasea ediție a Săptămânii de voluntariat Kolping, la Oituz
- 11 iunie: Zi de formare pentru peste 100 de animatori ai activităților estive "Iosif cel milostiv - Regele viselor", la Iosefinii lui Murialdo din Roman
- 12 iunie: A treia ediție a Marșului pentru sprijinirea familiei tradiționale, la Iași, cu peste 2.000 de participanți
- 18 iunie: Întâlnirea primei promoții a Facultății de Teologie Didactică din Iași, la Bacău.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat