Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Sanctuare -

Akita

În partea de nord a Japoniei, la aproximativ 200 km de Fukushima, se află sanctuarul de la Akita. Aici sora Agneza Sasagawa Katsuko a primit diferite mesaje din partea Maicii Domnului.

Sora Agneza, născută în anul 1931, la vârsta de 19 ani a fost operată de apendicită, dar în timpul anesteziei, din cauza neatenției anestezistului, injecția i-a provocat paralizia. Tatăl său, om de mare noblețe, nu a făcut plângere contra medicilor, dar spunea: "Medicul a greșit involuntar, dorind să-mi salveze fiica și, de aceea, nu-mi voi manifesta nemulțumirea". O infirmieră catolică i-a vorbit despre Cristos. Agneza a îmbrățișat creștinismul, după ce s-a sfătuit cu un călugăr budist, care a îndemnat-o să-și respecte conștiința.

În anul 1956, starea ei s-a înrăutățit și a intrat în comă. Niște surori din Nagasaki i-au oferit apă de la Lourdes. După câteva înghițituri ea a devenit conștientă, iar membrele și-au recăpătat mobilitatea. Fiind în vârstă de 25 de ani, Agneza a lucrat cu mare entuziasm la catehizare în biserica din Myôkô-Kogen.

În scurt timp și-a pierdut auzul și a intrat în congregația unor surori contemplative, "Slujitoarele Euharistiei".

La 12 iunie 1973, sora Agneza, deși complet surdă, a auzit o voce și a început să vadă o lumină puternică venind dinspre tabernacolul capelei mănăstirii. La 28 iunie a simțit o durere în palma mâinii stângi, unde i-a apărut o rană, în formă de cruce, din care a curs mult sânge.

Era în dimineața de vineri, 6 iulie 1973. În timp ce se ruga, pe la ora 3.00 din noapte a auzit o voce (era a unui înger): "Nu te teme! Nu te ruga numai pentru păcatele tale, ci și pentru ispășirea păcatelor tuturor oamenilor. Lumea rănește grav astăzi inima preasfântă a lui Isus. Rana Mariei e mult mai profundă ca a ta. Acum să mergem în capelă".

Agneza a continuat să se roage în fața statuii din capelă (statuie sculptată în lemn de un budist, care era o copie a "Fecioarei, Maica tuturor Popoarelor" de la Amsterdam).

Pe la ora 5.00 surorile au venit în capelă (era prima vineri din lună). Ea nu îndrăznea să privească de aproape mâna Fecioarei, dar a rugat o soră să se uite mai de aproape. Apoi s-a apropiat și Agneza. Amândouă au văzut o rană în palma Mariei, identică cu a ei.

În aceeași zi, Agneza a primit primele mesaje din partea Mariei prin care i se cerea să se roage pentru papa, episcopi, preoți și pentru ispășirea păcatelor lumii întregi.

Au mai fost două apariții, la 3 august și 13 octombrie 1973, iar îngerul a continuat să-i vorbească încă șase ani după aceea.

De asemenea, între 4 ianuarie 1975 și 15 septembrie 1981, Agneza, împreună cu peste 2.000 de martori au asistat la 101 lăcrimări ale statuii din capelă în decurs de 6 ani și 8 luni.

În anul 1981, o femeie coreeană, doamna Chun, a fost vindecată instantaneu de o tumoare la creier în fază terminală în timp ce se ruga în fața statuii. În urma acestei minuni evidente, episcopul de Niigata, Mons. John Shojiro Itô, a autorizat cultul public al "Fecioarei de la Akita" declarând: "Aceste fapte, pe care le-am studiat timp de 11 ani, nu pot fi negate... și, prin urmare, autorizăm cinstirea sfintei Fecioare de la Akita". De asemenea, lacrimile au fost analizate la Facultatea de Medicină din Akita și concluzia a fost că sunt lacrimi naturale umane.

În anul 1988, cardinalul Joseph Ratzinger, pe atunci prefect al Congregației pentru Doctrina Credinței, a declarat că ceea ce s-a întâmplat la Akita este demn de crezare.

În urma puternicului cutremur de la Fukushima, din anul 2011, sanctuarul de la Akita a rămas intact.

Pr. Iosif Dorcu



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat