Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

Congresul Diecezan al Milostivirii. Impresii

Congresul Milostivirii Divine de la Iași, desfășurat în zilele de 9 și 10 iunie, a avut ca scop apropierea de milostivirea lui Dumnezeu, și, prin ea, apropierea între noi, fiii lui Dumnezeu. Congresul a fost găzduit de catedrală și organizat de Episcopia de Iași, în colaborare cu Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iași.

Acest eveniment a reunit preoți, persoane consacrate și credincioși din multe localități ale Moldovei, dar și din București și Oradea.

Milostivirea este atitudinea lui Dumnezeu la problema răului din noi și din lume, dându-ne posibilitatea reînnoirii vieții, prin iertare și har. El a ales, pentru timpurile actuale, un mesager al milostivirii sale, în persoana sfintei Faustina Kowalska, prin care ne indică și formele de cult adecvate.

Dumnezeu cheamă la comuniunea cu el pe fiecare și îi vorbește în mod specific, așa cum se reflectă și în impresiile pe care unii dintre participanți au dorit să le împărtășească.

- "M-am bucurat de explicațiile referitoare la milostivirea lui Dumnezeu, prezentate pe înțelesul tuturor. M-au impresionat beneficiile recitării Rozariului milostivirii divine, mai ales în ultimele clipe ale vieții; cât despre icoana lui Isus Milostiv, cu inscripția "Isuse, mă încred în tine!", cred că ar trebui să fie prezentă în toate casele. Prin ea primim multe haruri. Clipe de bucurie și de har am trăit și la ora 15.00 când, însoțiți de PS Petru Gherghel, am trecut prin poarta sfântă, am participat la celebrarea penitențială și la ora milostivirii" (Valeria Gălățanu, Gherăești).

- "Congresul Milostivirii desfășurat la Iași m-a ajutat să înțeleg mai mult conceptul de milostivire. Multe idei interesante și importante au fost prezentate: milostivirea nu este doar o teorie frumoasă, ci ține de existență, ea trebuie să se transforme în viață, în acțiune; milostivirea este trăită de soții unei familii atunci când rămân credincioși sacramentului Căsătoriei, iar în cazul în care unul dintre ei se arată infidel, celălalt poate, prin milostivire, să salveze căsnicia; milostivirea se trăiește în rugăciune, când ne deschidem și ne oferim lui Dumnezeu cu umilință, așa cum suntem. Mărturiile despre cum au trăit unele persoane milostivirea în viața lor, sunt o încurajare pentru a ne încrede mai mult în Dumnezeu, mai ales în momentele de încercare. Mă bucur că am participat la acest prim congres și îl aștept pe următorul" (pr. Alexandru Percu, Gherăești).

- "Participând la acest congres m-am simțit membru viu al Bisericii lui Cristos care, prin păstorii săi, ne conduce, cu milostivire, spre cer. Am gustat din plin, pe lângă conferințe și mărturii, momentul de rugăciune care a cuprins trecerea porții sfinte alături de păstorii noștri, ora de rugăciune care ne-a unit cu Cristos și, mai ales, posibilitatea de a participa la sacramentul Reconcilierii. Mulțumesc din suflet tuturor celor care au realizat acest moment istoric pentru comunitatea noastră creștină" (sr. Victoria Pop, FSMDP Iași).

- "Participarea la Congresul Milostivirii lui Dumnezeu a însemnat pentru noi un dar din partea lui Dumnezeu. Temele conferințelor ne-au condus spre descoperirea milostivirii lui Dumnezeu în istoria mântuirii, începând cu Vechiul și Noul Testament, continuând în viața Bisericii, până la trăirea ei concretă, în viața cotidiană. Mărturiile despre practicarea cultului milostivirii divine au fost, pentru noi, dovada bunătății Domnului milostiv cu cel care se încrede în el. Ne dorim să urmeze și alte congrese (Grupul Faustinum, București).

Isuse, mă încred în tine!

Celina Romila



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat