Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Stiri -

Știri externe

În slujba vocațiilor
Pentru promovarea unei pastorații vocaționale integrale în Europa, membrii Serviciului European pentru Vocații (EVS) s-au reunit în zilele de 10 și 11 mai, la Bruxelles. Printre participanți au fost pr. Ioan Balan, reprezentant al Diecezei de Iași, și pr. Petru Ciobanu, din partea Diecezei de Chișinău. Pe lângă dezbaterile legate de abordări vocaționale din patru țări: Franța, Anglia, Polonia și România și alegerea unui nou coordonator al EVS ajutat de doi colaboratori, s-a discutat și despre simpozionul "A însoți tinerii să răspundă liber la chemarea lui Dumnezeu", care va fi organizat la Barcelona, în perioada 28-31 martie 2017.

Noi botezuri și o căsătorie
Comunitatea catolică din Djebonoua (Coasta de Fildeș), păstorită de pr. Gabriel-Vasile Cimpoeșu, originar din Dieceza de Iași, a crescut cu 40 de noi suflete, prin botezurile celebrate în ziua de 1 mai, cărora urmează să li se alăture candidați din celelalte sate ale parohiei. În cadrul aceleiași celebrări a fost oficiată și o căsătorie între un păgân și o nouă botezată. Aceasta din urmă, în cadrul acestei sfinte Liturghii, a primit patru sacramente: pe lângă Botez și Căsătorie, au fost primite și sacramentele Mirului și al sfintei Euharistii.

"Grija față de creație"
O delegație a Acțiunii Catolice din România, însoțită de pr. Felix Roca, asistent spiritual general, și de doi tineri reprezentanți ai Republicii Moldova, a participat, în perioada 15-17 aprilie, la Hissar (Bulgaria), la a VII-a ediție a seminarului de formare, devenit tradiție în Bulgaria, cu tema "Grija față de creație". Seminarul se desfășoară în fiecare an cu participarea celor care doresc să adere la Acțiunea Catolică. Bulgaria are statutul de țară observator.

Fază națională
A VII-a ediție a olimpiadei naționale de religie pentru cultul catolic s-a desfășurat în perioada 19-21 aprilie, la Sighetu Marmației. Au participat 108 elevi înscriși (74 de elevi pentru disciplina religie și 34 de elevi pentru disciplinele teologice) din 17 județe. Cei 49 de elevi din Dieceza de Iași s-au întors cu zece premii I, cinci premii II, șase premii III, șase mențiuni și opt diplome de excelență.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat