Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Pentru tineri -

Curajul de a (te) dărui

"Am învățat să ofer nu pentru că am prea mult, ci pentru că știu cum este să nu ai".

Aceste cuvinte nu sunt doar o invitație la generozitate, ci sunt strigătul celor care au nevoie de ajutorul nostru. Când le auzim și nu dăruim nu facem distincția între sacru și profan, între esențial și dispensabil. Fără această distincție vrem doar să adunăm, să avem. Când nu știm valoarea sacrului, ne îngrijim doar de trup, uitând de suflet. Ai privit vreodată sufletele din jur? Ai văzut trupul lor, ochii lor care caută speranță? Într-o zi și tu ai fost privit, ajutat, iubit. Acum ești chemat tu să privești, să oferi, să iubești!

Fii generos! Nu oferi doar din ceea ce ai, ci dă din ceea ce ești. Alege pentru tine acea vocație care te ajută să fii generos. Luna iunie ne amintește de inima lui Isus, de generozitatea sa, de iubirea cu care el cheamă și astăzi la sfânta Preoție, la viața consacrată: "Dacă vrei să fii desăvârșit, mergi, vinde ceea ce ai și dă săracilor și vei avea comoară în cer, apoi vino și urmează-mă" (Mt 19,21).

Glasul Domnului e ca o dulce adiere de vânt și de multe ori e acoperit de zgomotul lumii. Poate pe el nu-l auzim, însă sigur simțim privirea celui de lângă noi, a celui pentru care suntem ultima speranță. Nu-ți închide ochii, nu fugi, ci alege calea care îți dă posibilitatea să fii generos.

Vine vacanța. Ți-ai făcut planuri. Mulți copii și tineri abia îndrăznesc să spere la ziua de mâine, cu pâine și apă. Pentru ei nu vine vacanța. Vine doar ziua de mâine, cu noi griji și suferințe. Știu, nu e vina ta, dar nici vina lor. Iar atunci când conștientizăm suferința altora și nu facem nimic, atunci începe să fie vina noastră. Putem să renunțăm la o zi de vacanță și să oferim unui copil un zâmbet, o speranță, un viitor!

Caută un copil din jurul tău și ajută-l. Fii generos! Probabil ai să pierzi o zi din vacanța ta, poate chiar două și niște bani, dar vei câștiga o viață, un suflet. Nu, nu ești prea tânăr și nici prea sărac pentru a oferi speranță.

Nu uita: "Tot ce ați făcut unuia dintre frații mei cei mai mici, mie mi-ați făcut" (Mt 25,40). Când suntem generoși cu un copil, suntem generoși cu Dumnezeu.

Pr. Laurențiu Dăncuță



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat