Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

Administrarea Mirului în Ladispoli și Obdach

Preasfințitul Aurel Percă a conferit taina sfântului Mir la 14 candidați din Ladispoli (Italia), duminică, 24 aprilie, și la 50 de candidați din Obdach (Austria), duminică, 1 mai.

Datorită legăturilor ce există între Dieceza de Iași și Dieceza de Porto-Santa Rufina (Italia), respectiv Dieceza de Graz (Austria), și cu aprobarea episcopilor locului (PS Gino Reali, respectiv PS Wilhelm Krautwaschl), PS Aurel Percă a fost invitat de parohul din Ladispoli, pr. Adrian Chili, și de parohul din Obdach, pr. Claudiu Budău, să administreze sacramentul Mirului la 64 de candidați.

Prezența episcopului auxiliar de Iași, a preoților oaspeți invitați, costumele populare, împodobirea bisericii, cântecele liturgice, biserica plină de credincioși au fost doar câteva dintre elementele care au caracterizat sărbătoarea de la Ladispoli.

În cadrul omiliei, PS Aurel a adresat anumite întrebări celor ce urmau să fie miruiți și le-a reamintit cât de importantă este credința lor, chiar și acolo, departe de casă, dar mai ales cât de esențială este prezența Duhului Sfânt în viața lor.

Înainte de binecuvântarea finală, o persoană din comunitate a mulțumit lui Dumnezeu pentru acea zi minunata, a mulțumit PS Aurel Percă, părintelui paroh Adrian, preoților oaspeți (pr. Romeo Neculai, pr. Vasile Petrișor, pr. Isidor Iacovici, pr. Iulian Robu și diaconului Enzo Crialesi), cateheților, corului și tuturor celor care s-au implicat pentru ca această sărbătoare să fie cât mai frumoasă.

PS Aurel Percă a administrat sacramentul Mirului și la 50 de candidați austrieci, din Parohia Obdach, acolo unde pr. Claudiu Budău este paroh din anul 2012.

În cadrul cuvântului de învățătură, Preasfințitul a explicat semnificația numelui Duhului Sfânt, referindu-se la simbolurile sale: focul, vântul și porumbelul. I-a îndemnat pe părinți și pe nași să le dea tinerilor și copiilor miruiți un exemplu bun, în care să se vadă prezența Duhului Sfânt.

În decursul zilei de 1 mai s-a întâlnit și cu ceilalți preoți români care activează în Dieceza de Graz (pr. Cristian Diac, pr. Marius Enășel, pr. Adrian Ailenei, pr. Marius Mărtinaș și pr. Ciprian Sascău) și cu episcopul locului, PS Wilhelm Krautwaschl, care și-a exprimat bucuria și recunoștința pentru activitatea pastorală pe care o desfășoară preoții români în Dieceza de Graz.

Andrei Gherghel



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat