Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

Buruienești - Ziua Tinerilor

Cea de-a XXIV-a ediție a Zilei Tineretului în Dieceza de Iași a avut loc sâmbătă, 7 mai, în Parohia "Sfântul Iosif, Muncitorul" din Buruienești, cu tema "Fericiți cei milostivi, pentru că ei vor afla milostivire" (Mt 5,7). Tema a fost propusă de papa Francisc pentru cea de-a XXXI-a Zi Mondială a Tineretului. La întâlnirea din acest an au participat aproape 3.000 de tineri din 96 de parohii ale Diecezei de Iași.

Programul de la Buruienești s-a deschis cu un moment de animație, coordonat chiar de tinerii gazdă. Deschiderea oficială a fost făcută printr-o scurtă rugăciune condusă de doi voluntari din comunitate și de pr. Felix Roca, responsabil al Oficiului pentru Pastorația Tineretului. Tinerii s-au rugat pentru sărbătoarea lor, pentru cei dragi și pentru lumea întreagă.

Întâlnirea a continuat cu interpretarea imnului sărbătorii de către toți cei prezenți, alături de corul din comunitatea gazdă și din alte comunități și de instrumentiști, coordonați de pr. Iulian Claudiu Petrea. Imnul, cu titlul "Milostivi ca Dumnezeu", a fost compus de pr. Iulian. Textul îi aparține pr. Alin Remus Toma, iar armonizarea și orchestrația pr. Marcel Balint.

A urmat un moment de cateheză, susținut de pr. Marius Petru Bîlha. El le-a vorbit tinerilor despre ce înseamnă a fi milostivi precum este Tatăl, despre iubire și iertare și i-a îndrumat să fie curajoși în bunătate și blândețe. A încheiat îndemnându-i pe tineri să lucreze împreună pentru a face din lumea aceasta o rețea de milostivire.

Celebrarea Liturghiei a fost un adevărat prilej de sărbătoare, primindu-i pe PS Petru Gherghel și PS Aurel Percă. Un oaspete deosebit a fost ÎPS Ioan Robu, arhiepiscop de București, care, în cuvântul de învățătură, a prezentat tinerilor importanța prezenței lor în Biserică și misiunea pe care aceștia o au din momentul în care au devenit creștini: "Libertatea fiilor lui Dumnezeu este atunci când se respectă legea divină și se respectă legile omenești". ÎPS Ioan le-a amintit tinerilor că, asemenea multor exemple care au fost de-a lungul timpului în Biserică, dar mai ales a exemplului sfântului Ioan Paul al II-lea care atinge în primul rând inimile celor tineri, fiecare este chemat să trăiască și să dea mărturie despre Isus și Biserica sa.

La sfârșitul sfintei Liturghii, PS Petru i-a felicitat pe tineri pentru că au ales să vină la Buruienești și și-a exprimat bucuria de a vedea atâtea suflete și comunități frumoase împreună pentru un singur scop: Dumnezeu. I-a îndemnat pe tineri să vegheze și să nu lase niciodată ca flacăra iubirii divine să se stingă în viața lor. Cuvinte alese au fost adresate tinerilor și de către părintele paroh al comunității din Buruienești, Iosif Bisoc, care a mărturisit că este copleșit de emoția sărbătorii deosebite pe care tinerii o încununează prin prezența lor. În numele tuturor tinerilor prezenți, părintele Felix Roca a mulțumit gazdelor pentru implicare în organizare și pentru ospitalitate. Înainte de binecuvântare, PS Petru Gherghel a anunțat că în anul 2017 Ziua Tineretului va avea loc la Frumoasa.

Cea de-a doua parte a zilei a fost plină de energie și voie bună. Festivalul tinerilor a adus pe scena din acest an adevărate talente din mijlocul tinerilor Diecezei de Iași.

După ce au primit binecuvântarea, tinerii s-au întors bucuroși acasă, deja nerăbdători pentru întâlnirea de anul viitor de la Frumoasa.

Raluca Cocuț



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat