Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

Anul Milostivirii

Luna iunie înseamnă pentru viața Bisericii jumătatea Anului Milostivirii. Pelerinaje la poarta sfântă din bazilica "Sfântul Petru" din Vatican sau la porțile sfinte din diecezele lumii, jubilee pentru diferite categorii de credincioși, misiuni populare sau congrese ale milostivirii sunt câteva dintre activitățile care se desfășoară în acest an al milostivirii.

"Pelerinajul este un semn special în Anul Sfânt, pentru că este icoană a drumului pe care fiecare persoană îl parcurge în existența sa", spunea papa Francisc în Misericordiae vultus. "Acesta - continuă papa - va fi un semn al faptului că și milostivirea este o țintă la care trebuie să se ajungă și care cere angajare și jertfă". Primind îndemnul Sfântului Părinte aproximativ opt milioane de pelerini au trecut deja prin poarta sfântă deschisă în bazilica vaticană și alte zeci de milioane au trecut prin cele zece mii de porți sfinte deschise în întreaga lume.

Calendarul jubileelor a ajuns și el în a doua jumătate, în perioada 10-12 iunie celebrându-se cel al bolnavilor și al persoanelor cu dizabilități fiind al șaptelea din cele doisprezece jubilee. După cum s-a notat în numărul trecut al revistei în perioada 1-3 iunie se desfășoară jubileul preoților.

În Dieceza de Iași s-au îndreptat spre poarta sfântă de la Cacica pelerini din parohiile Iugani, Luizi-Călugăra, Barticești, Răchiteni, Satu Nou (NT) și "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Iași.

Tot la Cacica s-au organizat două pelerinaje speciale pentru bolnavi și personalul medical și pentru absolvenții de liceu. Pelerinajul bolnavilor și al personalului medical a coincis cu Ziua Bolnavului în Dieceza de Iași (vineri, 13 mai). Au participat peste 500 de bolnavi din diferite parohii ale diecezei. La pelerinajul absolvenților de liceu, ediția a patra, (sâmbătă, 14 mai), au participat aproximativ 150 de elevi de clasa a XII-a. Ambele grupuri de pelerini au trecut prin poarta sfântă, au participat la sfânta Liturghie prezidată de PS Petru Gherghel și au primit indulgența jubiliară.

În luna iulie vor fi misiuni populare la Pleșa, în perioada 21-23 iulie, predicator fiind pr. Alfons Eugen Zelionka și la Galbeni, în perioada 27 iulie - 2 august, predicator fiind pr. Felician Tiba.

Pr. Claudiu Bulai



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat