Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Stiri. Stiri. Stiri -

Știri interne

"România pentru familie"
La conferința "România pentru familie", organizată de Coaliția pentru Familie, duminică, 13 martie, la Universitatea "Al.I. Cuza", din Iași, au conferențiat: prof. univ. dr. Constantin Cucoș, jurnalistul Ioan Șolea, scriitorul Mihai Gheorghiu și lect. dr. Constantin Iulian Damian. Din partea Oficiului pentru Familii, a fost prezent pr. dr. Felician Tiba, însoțit de mai multe persoane implicate în pastorația familiei.

Consiliul Prezbiteral
Noii membri ai Consiliului Prezbiteral (episcopi, decani, vicedecani, responsabili ai diferitelor sectoare din cadrul diecezei, reprezentanți ai preoților parohi și călugări) s-au întrunit joi, 10 martie, la sediul Decanatului de Bacău. S-a discutat despre Anul Jubiliar al Milostivirii - programul și insistențe pentru viitor, pelerinaje la poarta sfântă a celor trei centre: Iași, Bacău și Cacica, programarea și desfășurarea misiunilor populare, consultări pentru responsabilii Oficiilor Curiei Episcopale, promovarea postului Radio Maria și aria de acoperire prin antena de la Rotunda.

Pelerinaj în Italia
De la Udine și Aquileia la Torino, de la Como până la Tortona, prin Bergamo și Milano, acesta este itinerarul propus pentru un pelerinaj organizat între 11 și 23 iulie. Traseul (aproximativ 4.800 de km) include: Iași - Budapesta - Udine - Aquileia - Trento - Lago di Garda - Bergamo - Milano - Como - Rho - Oropa - Torino - Tortona - Vicenza - Budapesta - Iași. Înscrierile se pot face la pr. Iosif Dorcu (tel. 0741/223160).

Pentru unitate
La Centrul de Spiritualitate Franciscano-Capucină și Activități Ecumenice din Onești, în perioada 11-13 martie, aproximativ 30 de persoane din Onești, Bacău, Faraoani și Roman s-au adunat pentru a cunoaște drumul ecumenic al Bisericii, pentru formare și rugăciune. Programul a inclus sfânta Liturghie, adorația crucii, adorație euharistică, Calea crucii, spovezi, colocvii spirituale și conferințe: sr. Elisabeta Balint a vorbit despre ""Consecințe ecleziologice și canonice ale naturii sacramentale a Bisericii" Ravena 2007", fr. Albert Goșman a prezentat aspecte de actualitate din drumul ecumenic al Bisericii, pr. Iustinian Alupei, preot ortodox din Protoieria Onești, a vorbit despre întâlnirea dintre papa Francisc și patriarhul ortodox Chiril.

Cursuri de calculatoare
Fundația "Teodora Campostrini", Test Center acreditat ECDL, pune la dispoziția persoanelor interesate programul ECDL, oferind cursuri și sesiuni de examinare, în vederea obținerii Permisului European de conducere a computerului. Certificările ECDL se adresează oricărei persoane care are nevoie și/sau dorește să își certifice, la standard recunoscut internațional, abilitățile de utilizare a computerului. Înscrierile se pot face pe tot parcursul anului, la sediul Fundației "Teodora Campostrini" din Tămășeni, Str. Magnoliei, 1, cod 617465, jud. Neamț; tel. /fax: 0233/749353; e-mail: anisoara.sandru@campostrini.it; fundatia.testcenter@campostrini.it.

Noul Testament
A apărut Noul Testament, tradus după textele originale de pr. Alois Bulai, pr. Anton Budău (?) și pr. Eduard Patrașcu, realizată de Departamentul de Cercetare Biblică și Editura "Sapientia". Această ediție a Noului Testament este tipărită în formatul 15x21 cm, are 918 pagini, în două culori, cusută, având coperte tari. Noul Testament poate fi procurat de la Departamentul de Cercetare Biblică (e-mail: biblia_catolica@yahoo.ro), de la Librăria "Sapientia" (www.librariasapientia.ro), precum și de la celelalte librării catolice din țară la prețul de 70 de lei.

Pe scurt
- 21 februarie: Liturghie în prezența moaștelor sfântului Alois Guanella, în catedrala din Iași, concelebrând și pr. Ciro Attanasio, consilier general al Congregației "Slujitorii Carității"
- 27 februarie: Zi de formare pentru tinerii cercetași din Pildești, Adjudeni, Hălăucești și Sagna, îndrumați de pr. Pavel Martinaș, în casa surorilor "Notre Dame de Sion" din Săbăoani
- 4-6 martie: Cursul de formare pentru tineri "Îmbrățișează puterea copiilor", organizat de Acțiunea Catolică, la Traian
- 5 martie: Etapa județeană a olimpiadei de religie, cultul romano-catolic, la Iași (71 elevi), Suceava (28 elevi), Bacău (185 elevi) și Galați (8 elevi)
- 11 martie: Simpozionul internațional "Toleranță și milostivire", la Institutul Teologic Franciscan din Roman
- 12 martie: Zi de reculegere cu tema "Milostivirea, calea spre cer", pentru 42 de lucrători din domeniul social-caritativ, la Traian
- 12 martie: Zi de reculegere cu tema "Milostivi precum este Tatăl", pentru 14 familii din Iași și Bacău, coordonator fiind pr. Cornel Cadar, la Casa Providenței din Iași
- 15 martie: Calea sfintei cruci pe dealul Cetățuia din Iași, cu 300 de tineri participanți
- 26 martie: Marș pentru viață, în peste 100 de orașe din România și Republica Moldova.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat