Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

Nunțiul în Dieceza de Iași

Mons. Maury Buendía, nunțiu apostolic în România și Republica Moldova, a fost prezent în Dieceza de Iași, în perioada 18-23 martie.

Vizita a avut loc la invitația PS Petru Gherghel cu ocazia hramului Seminarului "Sfântul Iosif" din Iași, a Duminicii Floriilor și a Zilei Tineretului, fiind prima în Dieceza de Iași.

Excelența sa a ajuns la Iași vineri, 18 martie. Sâmbătă, 19 martie, în sărbătoarea Sfântul Iosif, Soțul Sfintei Fecioare Maria, noul nunțiu s-a întâlnit, la ora 9.00, cu profesorii institutului, iar la ora 11.00, însoțit de PS Petru Gherghel și PS Aurel Percă, a celebrat Liturghia hramului Institutului Teologic "Sfântul Iosif" din Iași. În cadrul Liturghiei de hram, 11 studenți din anul IV și nouă studenți din anul V au primit noi slujiri în Biserică (lectoratul și acolitatul), apropiindu-se astfel mai mult de treapta Preoției. După-amiază nunțiul s-a întâlnit cu studenții seminarului.

În Duminica Floriilor (20 martie), Mons. Buendía a participat la Liturghia de la ora 11.00, din catedrala "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iași. După-amiază, cu ocazia Zilei Tineretului, la ora 17.00, Excelența sa i-a primit pe tinerii veniți în procesiune pe străzile orașului și a participat la Liturghia dedicată lor. În cadrul Liturghiei, nunțiul a transmis mesajul Sfântului Părinte papa Francisc și a împărțit binecuvântarea specială.

Luni, 21 martie, nunțiul s-a întâlnit cu ÎPS Teofan, mitropolit al Moldovei și Bucovinei. În zilele următoare a vizitat câteva comunități din Dieceza de Iași și diferite obiective religioase și culturale din Moldova.

Mons. Maury Buendía a vizitat și Dieceza de Chișinău în perioada 1-6 martie. Nunțiul a fost întâmpinat de PS Anton Coșa, episcop de Chișinău, iar în zilele ce au urmat s-a întâlnit cu diferite personalități ale Republicii Moldova: ÎPS Vladimir, mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove, Nicolae Timofti, președinte al Republicii Moldova, Dorin Chirtoacă, primar al Chișinăului, ÎPS Petru, mitropolit al Basarabiei, și Marius Lazurca, ambasador al României în Republica Moldova.

Mons. Maury Buendia, prin vizita sa în Dieceza de Iași, a făcut tot mai simțită grija Sfântului Părinte papa Francisc pentru creștinii din această parte a Europei.

Andrei Gherghel



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat