Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Stiri. Stiri. Stiri -

Știri externe

Medalia jubileului
Cu diametrul de 50 mm, medalia oficială a Jubileului Milostivirii are în centru, pe revers, în mod sugestiv, celebra operă a pictorului Rembrandt "Întoarcerea fiului risipitor", inspirată din parabola Tatălui milostiv, din Evanghelia după sfântul Luca. În jurul imaginii se află cuvintele în limba latină: "Veșnică este mila lui" (Psalmul 136). Pe versul medaliei se află stema papei Francisc înconjurată de cuvintele în limba latină "Iubilaeum Extraordinarium Misericordiae". Pe margine stă scris "E Civitate Vaticana", adică "A orașului Vatican", și numărul medaliei. Medalia este încadrată într-o sculptură de bronz, decorată pe ambele laturi cu lăstari de struguri ce reprezintă Euharistia, făcând trimitere la poporul lui Dumnezeu, "Via Domnului".

Creștini uciși
În anul 2015, cel puțin 7.100 de creștini au fost uciși pentru motive legate de credință, în întreaga lume, triplu față de anul 2013, când au murit în jur de 2.100 de creștini, după cum reiese din raportul din 2016 al grupului Open Doors din Marea Britanie și Irlanda. Aproximativ 4.000 de creștini au fost uciși în Nigeria, peste 1.200 în Republica Centrafricană și peste 700 în Ciad. Peste 2.400 de biserici au fost atacate sau închise din motive legate de credință. Printre țările cu cele mai dure persecuții în lista din 2016 sunt Coreea de Nord, Irak, Eritreea, Afghanistan, Siria, Pakistan, Somalia, Sudan, Iran și Libia.

Ziua Migrantului
La Yaffo - Tel Aviv, s-a celebrat, sâmbătă, 16 ianuarie, Ziua Internațională a Migrantului și Refugiatului, reunind foarte mulți credincioși, pentru a celebra frumusețea trupului lui Cristos în diversitate și în multiculturalism: filipinezi, eritreeni și etiopieni, sudanezi, români, indieni, creștini din Sri Lanka, libanezi, latino-americani, africani de limbă engleză și franceză, creștini de limbă ebraică și arabă. Liturghia a fost prezidată de pr. Jamal Khader, rector al Seminarului Patriarhiei Latine a Ierusalimului, care a și predicat. Printre cei peste 15 preoți concelebranți a fost și pr. Cristian Vacaru, asistentul spiritual al comunității românilor catolici din Israel. După sfânta Împărtășanie, a fost prezentată o scurtă meditație cu privire la situația migranților în lume și în Țara Sfântă.

"Isus cel Mare"
Cea mai mare statuie a lui Isus de pe continentul african, ce poartă numele de "Isus cel Mare", a fost inaugurată în orașul Abajah, din Nigeria, în prezența unui număr însemnat de credincioși. Statuia, înaltă de 8,53 m și cântărind 40 de tone, a fost realizată în marmură albă de o societate chineză și comandată de un catolic, Obina Onuoha. Statuia îl prezintă pe Isus desculț, cu brațele deschise, deasupra bisericii "Sfântul Alois".

Coaliție pentru familie
Peste 825.000 de semnături s-au strâns până la 20 ianuarie, pentru susținerea unui proiect de lege privind revizuirea Constituției, încât căsătoria să fie definită ca uniunea dintre un bărbat și o femeie. Coaliția pentru Familie, promotoarea proiectului, solicită introducerea în Constituție a terminologiei juridice din Codul Civil, unde căsătoria este definită ca "uniunea dintre un bărbat și o femeie". În cadrul coaliției, alcătuită din 23 de asociații și ONG-uri, sunt și asociații catolice. Intenția promotorilor este de a strânge mai multe semnături decât cele 500.000, prevăzute de lege ca fiind necesare pentru organizarea unui referendum.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat