Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

Nunțiul a ajuns în România

Mons. Miguel Maury Buendia, noul nunțiu apostolic în România, a sosit la București duminică, 10 ianuarie. Însoțit de Mons. Baudouin Biajila Muankembe, consilier la Nunțiatura Apostolică, Excelența sa s-a întâlnit cu ÎPS Ioan Robu, arhiepiscop mitropolit de București și președinte al Conferinței Episcopilor Catolici din România, și cu PS Mihai Frățilă, episcop greco-catolic de București.

Luni, 11 ianuarie, a fost primit de ministrul afacerilor externe, Lazăr Comănescu, căruia i-a prezentat copiile scrisorilor de acreditare.

Excelența sa a făcut prima vizită oficială ca nunțiu în România la Blaj, vineri, 15 ianuarie, unde s-a întâlnit cu Preafericitul cardinal Lucian Mureșan, întâistătătorul Bisericii Romane Unite cu Roma. Înaltul prelat a depus o coroană de flori la statuia poetului Mihai Eminescu și s-a recules la mormintele episcopului Ioan Inocențiu Micu Klein și a cardinalului Alexandru Todea din catedrala "Sfânta Treime".

Noul nunțiu a fost prezentat oficial duminică, 17 ianuarie, în catedrala "Sfântul Iosif" din București, în cadrul sfintei Liturghii de la ora 10.30. La celebrarea, prezidată de ÎPS Ioan Robu, au luat parte PS Petru Gherghel, PS Mihai Frățilă, preoți romano-catolici și greco-catolici din parohiile din capitală și împrejurimi.

Luni, 18 ianuarie, Mons. Miguel Maury Buendía a fost primit de Preafericitul părinte Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. În timpul întrevederii a fost abordată problema stadiului actual al relațiilor dintre Biserica Ortodoxă Română și Biserica Română Unită cu Roma (Greco-Catolică), în special în ceea ce privește diferendul patrimonial. În cadrul Octavei de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor, care a început luni, 18 ianuarie, în catedrala patriarhală din București a avut loc un moment de rugăciune la care au participat și Mons. Miguel Maury Buendia, ÎPS Ioan Robu, PS Mihai Frățilă, preoți, persoane consacrate și credincioși.

Marți, 19 ianuarie, nunțiul a fost primit de președintele României, Klaus Iohannis, pentru a-i prezenta scrisorile de acreditare, iar la 21 ianuarie a participat la întâlnirea corpului diplomatic acreditat în România, în calitate de decan al acestuia.

Pentru zilele de 19 și 20 martie, sărbătoarea sfântului Iosif și Duminica Floriilor, Mons. Buendia a fost invitat de PS Petru Gherghel în Dieceza de Iași.

Pr. Claudiu Bulai



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat