Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

Activități în Anul Milostivirii

Au trecut aproximativ două luni de la deschiderea Jubileului Milostivirii timp în care în viața Bisericii au avut loc mai multe evenimente.

La Roma s-au deschis porțile sfinte în bazilicile "Sfântul Petru" (8 decembrie 2015), "Sfântul Ioan din Lateran" și "Sfântul Paul din afara zidurilor" (13 decembrie 2015) și "Sfânta Maria cea Mare" (1 ianuarie 2016). S-au deschis porți sfinte și în toate celelalte dieceze. Primul loc unde s-a deschis poarta sfântă, chiar înainte de cea din bazilica "Sfântul Petru", a fost catedrala din Bangui (Republica Centrafricană) la 6 decembrie 2015, în timpul vizitei papei în această țară africană.

De la 31 martie la 4 aprilie, la Roma, va avea loc Congresul apostolic al Milostivirii, la nivel european. Programul congresului european prevede, printre altele, o priveghere de rugăciune în Piața "Sfântul Petru" (sâmbătă, 2 aprilie) și Liturghia din Duminica Divinei Milostiviri. La ambele evenimente va fi prezent și papa Francisc. Pentru vineri, 1 aprilie, mai ales pentru cei din afara Italiei, va fi posibilitatea unei nopți de reconciliere, în bisericile jubiliare fiind dedicate spații de animare a confesiunilor.

Joi, 21 ianuarie, a avut loc Jubileul Organizatorilor de Pelerinaje. Pentru a înțelege contribuția lor este suficient să știm că de la deschiderea Jubileului Milostivirii și până în prezent au trecut prin poarta sfântă peste un milion de pelerini. La 22 februarie se va celebra Jubileul Curiei Romane și a tuturor instituțiilor care aparțin Sfântului Scaun.

În Dieceza de Iași, PS Petru Gherghel i-a invitat pe toți credincioșii ca împreună "să descoperim, etapă cu etapă, drumul mântuirii și să proclamăm cu mare entuziasm și recunoștință iubirea sa milostivă". Ca urmare la această invitație, la mănăstirea Surorilor Dominicane ale Sfintei Fecioare Maria a Rozariului, din Siret, a avut loc o întâlnire cu tema "Milostivi asemenea Tatălui" la care au participat mai multe tinere din localitate. Congregațiile din Iași au avut duminică, 17 ianuarie, o după-amiază de reculegere cu tema "Jubileul Milostivirii", coordonată de pr. Cornel Cadar. De asemenea, în Parohia "Preasfânta Inimă a lui Isus" din Poiana Micului se va organiza în perioada februarie-octombrie un program de aprofundare a Milostivirii lui Dumnezeu.

Jubileul Milostivirii este în plină desfășurare, de aceea toți sunt chemați să facă gesturi de milostivire atât individual, cât și la nivel de comunitate.

Pr. Claudiu Bulai



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat