Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

Anul Vieții Consacrate la final

Anul dedicat Vieții Consacrate a început la 30 noiembrie 2014 și se încheie la 2 februarie. Pe durata acestui an au fost publicate documente cu teme care privesc viața consacrată, s-au organizat întâlniri, privegheri de rugăciune, pelerinaje, simpozioane, celebrări și Liturghii solemne.

O carte cu mărturii ale persoanelor consacrate a fost publicată în mai multe limbi. Este în curs de apariție și varianta în limba română: "A iubi înseamnă a da totul".

De-a lungul anului au avut loc numeroase inițiative internaționale la Vatican, printre care întâlnirea pentru persoanele consacrate tinere; întâlnirea formatorilor și a formatoarelor; un congres internațional ("Reînnoirea vieții consacrate în lumina Conciliului și perspective de viitor"); o expoziție internațională: "Viața consacrată - evanghelie în istoria umană"; pelerinajul persoanelor consacrate la Vatican (28 ianuarie - 2 februarie).

Conferința Superiorilor și a Superioarelor Majore din România a publicat cartea Treziți lumea și luminați-o! Viața consacrată în România, cu ordinele și congregațiile feminine și masculine, precum și cu mănăstirile contemplative din România. Lucrarea a fost prezentată la Iași, la 10 decembrie 2015.

La nivel diecezan, anul a fost marcat printr-o priveghere de rugăciune în mai multe biserici în seara zilei de 29 noiembrie 2014; deschiderea solemnă în ziua de 30 noiembrie 2014, în catedrala din Iași; celebrarea Zilei Mondiale a Vieții Consacrate la nivel de zone, cu reînnoirea voturilor; vizita cardinalului Joao Braz de Aviz (17-19 aprilie 2015), întâlnind persoanele consacrate din țară și din dieceză la Luncani și Iași; pelerinajul persoanelor consacrate la Cacica; teme catehetice propuse de Oficiul pentru Cateheză; vizitarea persoanelor consacrate în casele proprii de către PS Petru Gherghel, însoțit fiind de pr. Alois Fechet. Încheierea Anului Vieții Consacrate va avea loc în catedrala din Iași în ziua de 2 februarie, cu participarea persoanelor consacrate din zonă.

Pe tot parcursul anului, persoanele consacrate au căutat să fi acea "profeție" despre care vorbea Sfântul Părinte, pentru ca astfel să trezească lumea, călăuzind-o spre bucuria de a-l întâlni pe Dumnezeu.

Andrei Gherghel



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat