Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Craciun 2016 -

Astăzi începe viitorul tău...

"Viitorul începe astăzi, nu mâine", ne învăța sfântul Ioan Paul al II-lea. Viitorul tău, pentru care uneori ești atât de agitat și speriat, alteori prea liniștit (adică indiferent!), începe astăzi. Ai lăsat să treacă zile, luni și ani în care viitorul nu a făcut altceva decât să te aștepte. Te-a așteptat ca să vă întâlniți acum și să începi - astăzi! - cea mai măreață lucrare: fericirea.

A ales întocmai această zi - în care "un copil ni s-a născut, un fiu ni s-a dat nouă. Stăpânirea va fi pe umerii lui și va fi numit sfetnic minunat, Dumnezeu puternic, părinte veșnic, principe al păcii" (Is 9,5) - ca să nu te simți singur, să nu te descurajezi. Câtă pace ar trebui să-ți inunde ființa, știind că pentru a-ți construi viitorul ai de partea ta un Dumnezeu puternic! Nu orice fel de Dumnezeu, ci unul puternic! El este cel care astăzi spune tuturor: "Eu știu gândurile pe care le am față de voi, gânduri de pace, nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor și o speranță (Ier 29,11)". Cuvântul s-a făcut trup, Dumnezeu s-a făcut om ca să ne dăruiască astăzi un viitor și o speranță, speranța vieții veșnice!

Să fii tânăr și să trăiești ca și cum nu ai avea viitor sau ca și cum viitorul tău ar fi deja "asigurat" - adică să trăiești fără să faci nimic - este amăgirea vândută de cei care ne-au golit "Crăciunul" de Dumnezeu. Ei, "hoții de Dumnezeu", știu că un Crăciun fără Dumnezeu este drumul cel mai sigur pentru a fura omului viitorul și speranța mântuirii!

Astăzi vrem să-l redăm pe Dumnezeu Crăciunului și să umplem viața noastră de speranță și fericire. Pruncul divin ne eliberează de indiferență, de frică, de aroganță, atitudini care ne împiedică să ne construim viitorul, fericirea. Nașterea Domnului este "clipa de har" care ne scoate din indiferență față de viitorul nostru și al lumii: nu poți trăi fără să-ți pese de o lume pentru care însuși Dumnezeu s-a făcut om, "s-a umilit pe sine, făcându-se ascultător până la moarte, până la moartea pe cruce" (Fil 2,8). El ne eliberează de aroganța unui viitor "asigurat" și, îmbrățișându-ne strâns, ne șoptește: "Nu te teme! Eu sunt cu tine ca un Dumnezeu puternic. Eu nu-ți dăruiesc doar un Crăciun fericit, ci o viață fericită"!

Pr. Laurențiu Dăncuță



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat