Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

Butea: Aniversare binecuvântată

Comunitatea din Butea a sărbătorit duminică, 9 octombrie, împlinirea a 130 de ani de la începutul devoțiunii către sfânta Fecioară Maria de la Lourdes, la Butea și în toată Moldova. În octombrie 1886 a fost adusă și binecuvântată cu mare fast prima statuie a Madonei de Lourdes care se păstrează în biserica din Butea.

Pentru a marca acest eveniment părintele paroh și decan Petru Blaj a organizat misiuni populare. Astfel, enoriașii au putut reflecta la propria viață spirituală și au meditat asupra rolului pe care preacurata Fecioară Maria l-a avut asupra comunității pentru a le îndrepta pașii spre Cristos.

Cuvintele de învățătură au fost ținute de părintele Petru-Sebastian Tamaș, care în perioada 6-9 octombrie a înălțat sufletele butenilor spre Dumnezeu, făcându-i conștienți că sunt rodul milostivirii lui Dumnezeu și că trebuie să devină în lume instrumente ale milostivirii divine.

Tema misiunilor a fost faptele de milostenie trupească și sufletească, credincioșii realizând că ele sunt cartea de identitate a creștinului, prin ele modelându-se după chipul și asemănarea lui Dumnezeu. Părintele a subliniat că misiunea noastră este de a fi semne ale milostivirii divine în viața de toate zilele pentru toți cei care ne înconjoară.

În a doua zi a misiunilor ne-am bucurat de prezența PS Petru Gherghel, care cu dragostea sa părintească a dorit să ni se alăture. Astfel, vineri, 7 octombrie, în sărbătoarea Sfânta Fecioară Maria, Regina Rozariului, Excelența Sa a prezidat sfânta Liturghie și a condus procesiunea cu statuia sfintei Fecioare Maria de la Lourdes prin localitate, implorând de la Dumnezeu har și binecuvântare pentru fiecare credincios în parte.

În următoarea zi, după Liturghia de la ora 18.00, pr. Iosif Dorcu a condus o oră de adorație la preasfântul sacrament, ca pregătire imediată a sărbătorii. Duminică, 9 octombrie, prin Liturghia de la ora 11.00 și prin procesiunea în jurul bisericii cu statuia sfintei Fecioare Maria de la Lourdes, am sărbătorit împreună evenimentul aniversar cu multă credință.

Împlinirea a 130 de ani de la începutul devoțiunii către Fecioara de la Lourdes și misiunile populare au fost momente de har și de înălțare sufletească. Credincioșii din Butea și-au arătat din plin devoțiunea față de mama cerească, participând în număr foarte mare la Rozariu, la sfintele Liturghii ale misiunilor și la procesiuni, pregustând astfel bucuria prezenței lui Dumnezeu în viețile proprii.

Sr. Elisabetta Barolo



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat