Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Stiri . Stiri . Stiri -

Știri externe

Congres dedicat milostivirii
Lucrările celui de-al patrulea Congres Apostolic Mondial al Milostivirii (WACOM) vor avea loc la Manila (Filipine), între 16 și 20 ianuarie 2017, cu tema "Comuniune în milostivire, misiune pentru milostivire". Sunt așteptați reprezentanți din toate continentele și din diferitele țări unde este prezent cultul milostivirii. Congrese WACOM (după inițialele în limba engleză) au mai fost la Roma, (2008), Cracovia (2011) și Bogota (2014).

Preoți imigranți
Comisia "Migrantes" din cadrul Conferinței Episcopilor din Triveneto (partea de nord-est a Italiei) a organizat la Padova, la 21 septembrie, "pelerinajul preoților imigranți", cei care asistă spiritual comunități de diferite etnii prezente pe teritoriul Italiei. Au participat și 13 preoți români (dintre care cinci romano-catolici). Liturghia a fost prezidată de PS Luigi Bressan, episcop emerit de Trento, responsabil cu pastorația migranților. La pagina: www.ercis.ro/liturgie/liturghiidiaspora.asp există o listă a comunităților romano-catolice din străinătate unde se celebrează în limba română.

Pastorația migranților
Sub auspiciile Consiliului Conferințelor Episcopilor din Europa (CCEE), între 25 și 27 septembrie, a avut loc la Madrid întâlnirea responsabililor cu pastorația migranților din țările Europei. Din partea României, ca reprezentant al PS Petru Gherghel, responsabil cu pastorația migranților în cadrul Conferinței Episcopilor din România, a participat pr. Iosif Dorcu. Tema a fost "Provocările milostivirii: primirea și integrarea migranților. Dialog și caritate". Cele trei conferințe s-au referit la refugiații și migranții care provin din teritoriile aflate în război, din Orientul Apropiat și din Africa.

Opera Mariei
Întâlnirea anuală a reprezentanților preoților voluntari din Opera Mariei a avut loc în perioada 23-26 august, la Madrid (Spania), cu tema "Unitatea în Anul Milostivirii". Au fost prezenți 65 de preoți din 35 de țări din Europa și de pe celelalte continente. Din România au participat pr. Iosif Dămătăr și pr. Istvan Bogdan. La 1 septembrie, în Centrul "Gaudium et Spes" din Traian, cinci preoți, membri și simpatizanți ai "Operei Mariei" s-au reunit pentru a afla noutățile de la Madrid și pentru a continua formarea în spiritul acestei mișcări.

Liturghii în limba română
- Părintele Valerian Enășcuț a fost prezentat ca noul preot la Libourne (Franța) și responsabil pentru pastorația românilor catolici din Dieceza de Bordeaux, de către PS Bertrand Lacome, episcop auxiliar de Bordeaux, la 4 septembrie. Sfintele Liturghii în limba română vor fi din două în două săptămâni, în biserica "Sfântul Ferdinand" din Libourne, la ora locală 16.00. Pr. Valerian Enășcuț poate fi contactat la adresa: 3 rue Donnet, 33500-Libourne, Franța; tel. 0033/638739433; e-mail: enascutv@yahoo.com.
- Începând cu luna septembrie, creștinii români din Belgia (www.facebook.com/groups/romanocatolici) pot participa în fiecare lună la sfânta Liturghie romano-catolică celebrată în limba română, la Bruxelles. Având aprobarea PS Jean Kockerols, episcop auxiliar de Bruxelles, sfânta Liturghie va fi celebrată în biserica regală "Sfânta Maria" (Eglise royale Sainte-Marie, Place de la Reine, 1030, Bruxelles), la ora locală 12.30, de pr. Filip Cheresi (e-mail: fcheresi@gmail.com; tel. 0032472438509).



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat