Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

Anul Milostivirii

Odată cu luna octombrie intrăm în ultimele 51 de zile ale acestui An al Milostivirii. Programul anului jubiliar prevede pentru luna octombrie Jubileul Marian (7-9 octombrie).

Până acum numărul pelerinilor care au trecut prin poarta sfântă din bazilica vaticană se apropie de 17 milioane. Printre aceștia s-au aflat și cei aproximativ 500 de pelerini din toate diecezele și eparhiile din România care au mers într-un pelerinaj național la poarta sfântă din bazilica "Sfântul Petru" din Vatican, în perioada 9-11 septembrie.

Pelerini nu au fost doar la poarta sfântă de la Vatican, ci și la porțile sfinte din Dieceza de Iași. Astfel, credincioșii s-au îndreptat spre Bacău-centru și Cacica. La 7 septembrie, pelerini din Parohia "Fericitul Ieremia Valahul" din Bacău au mers pe jos spre biserica "Sfinții Petru și Paul" din Bacău, unde au trecut prin poarta sfântă și au participat la sfânta Liturghie. Prin poarta sfântă din sanctuarul marian de la Cacica au trecut, la 3 septembrie, peste 500 de credincioși din toate parohiile din Roman, iar la 8 septembrie au mers în pelerinaj credincioși din Barticești și Iași "Adormirea Maicii Domnului". Duminică, 9 octombrie, va avea loc pelerinajul persoanelor consacrate din Dieceza de Iași la sanctuarul de la Cacica. Prin poarta sfântă din catedrala din Iași vor trece prin poarta sfântă credincioșii din Decanatul de Iași, sâmbătă, 22 octombrie.

Tot în agenda Anului Milostivirii intră și misiunile populare organizate în mai multe parohii. Prezentăm în continuare perioada și predicatorii la misiunile populare din parohiile care nu au fost trecute în numărul trecut, precum și programul pentru luna octombrie: 23-25 septembrie: Târgu Trotuș - pr. Eugen Blăjuț, jr., OFMConv.; 1-4 octombrie: Mircești - pr. Iosif Enășoae; 4-9 octombrie: Târgu Neamț - pr. Gabriel Sascău; 6-9 octombrie: Butea - pr. Petru Tamaș; Cacica - pr. Mihai Afrențoae, OFMConv.; 7-9 octombrie: Bârlad - pr. Bogdan Herciu; 13-16 octombrie: Șcheia - pr. Mihai Roca; 27-30 octombrie: Fundu Răcăciuni - pr. Eduard Păduraru; Pașcani - pr. Gheorghe Iordache, SVD.

Pr. Claudiu Bulai



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat