Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

PS Petru Gherghel: Ne întoarcem acasă întăriți în credință

Aflat în mijlocul credincioșilor din România care au participat la audiența jubiliară, PS Petru Gherghel a evidențiat pentru Radio Vatican atmosfera spirituală deosebit de intensă a pelerinajului și i-a cuprins în mărturia sa pe toți cei care nu au reușit să ajungă la Roma cu această ocazie.

- Ați participat la audiența cu Sfântul Părinte papa Francisc, audiență deosebit de frumoasă și importantă pentru Biserica Romano-Catolică din România și pentru Dieceza de Iași, fiind inclusă în pelerinajul național la Roma în Anul Sfânt al Milostivirii.

Se întâmplă rar așa ceva, de aceea bucuria noastră este mare, mai ales bucuria pelerinilor care au făcut un efort deosebit să ajungă aici, să-l întâlnească pe Sfântul Părinte, să treacă prin poarta sfântă, să se bucure de niște daruri care au fost în aceste zile aici, mai ales în acest moment, cel mai înalt, întâlnirea cu Sfântul Părinte, care a salutat România, care i-a încurajat pe toți credincioșii. El contează pe rugăciunea noastră, dar și noi contăm pe rugăciunea lui pentru noi. De aceea ne bucurăm și purtăm acasă acest salut al unității de aici de la Roma, cu Sfântul Părinte, cu episcopii și cu toți credincioșii care au venit. Ne întoarcem acasă întăriți în credință, cu speranța să facem mai mult bine. Purtăm pentru România un salut și un dar al păcii și al comuniunii. Acest lucru l-am trăit și vrem să-l trăim întorcându-ne acasă.

- Celor de acasă sau din altă parte ce ați dori să le transmiteți din trăirile pe care le-ați avut aici, începând cu pelerinajul prin poarta sfântă a bazilicii "Sfântul Petru", întâlnirea cu succesorul sfântului Petru, aici lângă mormântul apostolului. Ce gânduri, ce sentimente ați dori să le împărtășiți?

Aș dori să reiau îndemnurile Maicii Tereza de Calcutta. Știm că e sfânta care ne unește pe toți, ne ajută să ne trăim credința și mai ales ne ajută pe noi, cei din România, să avem curaj ca să trecem prin toate greutățile. Acesta este mesajul pe care l-am trăit la canonizarea Maicii Tereza și la întâlnirea cu Sfântul Părinte papa. Acest lucru îl ducem acasă, transmițând prin Radio Vatican urarea noastră de curaj, de inimă plină de bucurie și speranță, pentru că numai cu Dumnezeu putem avea această fericire și mulțumire. Tuturor, de aici din Roma, le spun: Cristos în mijlocul nostru. Lăudat să fie Isus Cristos.

Pr. Adrian Dancă, Radio Vatican



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat