Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

Vizită în Spania

Preasfințitul Aurel Percă a vizitat și a administrat sacramentul Mirului în mai multe comunități de catolici români din Spania în perioada 27 noiembrie - 2 decembrie 2015.

Episcopul, însoțit de preoții Gheorghe Farcaș și Paul Budău, s-a întâlnit cu preoții care activează în Spania: Adrian Burcă, Paul Fechetă, Damian Ciobanu și Leonard Diac.

Alături de peste o sută de catolici români din Lleida, Tarragona și împrejurimi, a vizitat catedrala "Sagrada Familia" din Barcelona, beneficiind de explicațiile parohului bazilicii, Lluís Bonet. Momentul principal a fost celebrarea sfintei Liturghii în capela în care este înmormântat Antoni Gaudí, arhitectul bazilicii. Florentina Budău, membră a comunității catolicilor români din Spania, notează în articolul scris despre vizita Preasfințitului în Peninsula Iberică: "Am fost cu toții conștienți de privilegiul pe care l-am avut, ca pentru a doua oară în istoria comunității noastre să unim jertfa sfintei Liturghii în incinta bisericii "Sagrada Familia", considerată de mulți extazul unui om mistic".

Sâmbătă, 28 noiembrie 2015, în biserica "San Juan" din Lleida, PS Aurel a administrat sacramentul Mirului la 31 de adolescenți și tineri, insistând la predică asupra ideii de fidelitate față de familie, de comunitate și fidelitatea lui Dumnezeu față de oameni. La celebrare a fost prezent și noul episcop de Lleida, Excelența sa Salvador Giménez Valls.

În aceeași zi, PS Aurel Percă a mers de la Lleida la Zaragoza unde a conferit sacramentul Mirului la 14 adolescenți și tineri, vorbind la predică despre roadele Duhului Sfânt care acum sunt niște semințe, dar vor crește cu ajutorul rugăciunii, răbdării și încrederii în Domnul. PS Aurel a rămas în comunitatea din Zaragoza și a doua zi, prima duminică din Advent. Membrii comunității, amintindu-și de mesajul episcopului din țara natală, au spus: "Preasfințitul ne-a îndemnat să ne pregătim pentru sărbătoarea ce are să vină, să cultivăm în noi atitudinea de speranță și să-i cerem Duhului Sfânt să ne îndrepte pașii, să obținem indulgența și iertarea păcatelor".

Ultima parte a vizitei s-a desfășurat la Madrid și în locurile de pelerinaj precum: Ávila, Santiago de Compostela și Burgos.

Pr. Claudiu Bulai



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat