Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

Vizită la mănăstiri

În contextul Anului Vieții Consacrate (30 noiembrie 2014 - 2 februarie 2016), PS Petru Gherghel a început un program de vizitare a persoanelor consacrate în casele proprii, însoțit fiind de pr. Alois Fechet, vicar episcopal și responsabil pentru Viața Consacrată.

În ziua de marți, 24 noiembrie 2015, PS Petru Gherghel a vizitat patru așezăminte călugărești din județul Neamț: Congregația "Fiii Iubirii Milostive" de la Târgu Neamț, Congregația "Surorile Slujitoarele Săracilor" și Congregația "Micile Slujitoare ale lui Cristos Rege" din Piatra Neamț și așezământul monahal al Surorilor Benedictine Contemplative de clauzură din mănăstirea "Maica Unității" de la Viișoara.

Ziua de 28 noiembrie 2015 a fost o zi de sărbătoare pentru Congregația Surorilor Misionare "Slujitoarele Duhului Sfânt" din Răducăneni. Într-o singură zi au sărbătorit patru evenimente speciale: hramul casei și al comunității "Maria Helena"; 20 de ani de la beatificarea Mariei Helena, cofondatoarea congregației și patroana casei surorilor; 20 de ani de prezență a surorilor în comunitatea din Răducăneni; prezența păstorului diecezei.

În prima duminică din Advent, 29 noiembrie 2015, Congregația "Surorilor Sărace ale Sfântului Iosif" dinRoman a avut bucuria de a-l primi în mijlocul ei pe păstorul diecezei. "În momentul de rugăciune realizat în capela comunității, păstorul nostru ne-a încurajat să trăim în profunzime viața noastră consacrată, a implorat haruri de la Domnul pentru comunitatea noastră și pentru întreaga congregație, în mod special pentru capitulul general care va avea loc în Argentina, începând cu 25 ianuarie", a declarat sr. Camelia Pleșca.

În aceeași zi, PS Petru Gherghel a vizitat Congregația "Surorile Clarise Urbaniste" din Roman. "Cu această ocazie, PS Petru ne-a dăruit un album cu fotografiile de la beatificarea PS Anton Durcovici, iar noi, ca recunoștință față de păstorul nostru, i-am oferit în dar o stolă, simbol al Preoției, dar și ca o urare din partea noastră pentru a-și continua misiunea cu râvnă și dăruire pentru cât mai mulți ani", a notat sr. Dorotea.

La încheierea fiecărei vizite, mulțumind pentru primire și ospitalitate, episcopul a notat în cartea de oaspeți un gând de apreciere și recunoștință pentru lucrarea devotată a membrilor comunității respective, dorindu-le în continuare protecția divină, succes în apostolat și fidelitate în urmarea vocației proprii.

Prelucrare de Andrei Gherghel



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat