Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Posta redactiei -

Răspundem cititorilor

- Ne-au scris de sărbători: Viorica Făgărășan și Vasile Creța (București); Elena Dascălu (Iași); Elena Percă (Săbăoani); pr. Ioan Pop (Lugoj); Ioan Crișu (Pădureni, BC); pr. Dominic Hîrja (Buzău); Congregația Inimii Neprihănite (Odorheiu-Secuiesc); Misionarii Cuvântului Divin (Cordun, NT); Surorile Borromite (Gioseni); Institutul Romano-Catolic Franciscan (Roman); Familia Anton Lucaci (Verona, Italia).

Vă mulțumim pentru gândurile trimise! Urarea noastră pentru dv. și pentru cititorii revistei este aceea din ultimele versuri ale urăturii scrise de pr. Eugen Budău și publicată pe site-ul diecezei: "Vă urez s-aveți credință / Să obțineți biruință / În oricâte v-ați propus / Cu-ajutorul lui Isus. / Domnul să vă ocrotească / Și de rele vă ferească. / Zile binecuvântate, / La mulți ani cu sănătate!" sau din ultima strofă a unei poezii a lui Traian Dorz: "...Nu-ți lega de nimeni inima acum / ca să nu ți-o smulgă ruperea ce vine, / leagă-ți-o de Domnul - lumea-i vis și fum / singur el rămâne veșnic lângă tine".

- M. (jud. Neamț). "Am o nelămurire în ceea ce privește prețul calendarului de perete pentru anul 2016. De ce în toate parohiile costă 3 lei, iar la noi în parohie costă 5 lei? Se percep taxe suplimentare. Ba, mai mult, prețul de 3 lei este afișat și în revista "Lumina creștinului" din luna noiembrie. Aștept răspuns în unul dintre numerele revistei".

Credem că la această întrebare vă poate răspunde doar părintele dv. paroh. Cu siguranță va citi aici cele spuse de dv. și vă va oferi o explicație.

- Dorin Teodorescu (e-mail). "Țin să vă mulțumesc din suflet, pentru călătoria spirituală pe care o fac, de ani de zile, cu ajutorul revistei pe care o îngrijiți cu dăruire și har. Îi mulțumesc îngerului meu păzitor, care mi-a vorbit demult, prin gura unei enoriașe, inspirându-mi dorința de-a mă abona la revista "De la Răsărit până la Apus". Fie ca Anul Milostivirii Divine să vă întărească lucrarea, în folosul nostru, al celor care ne dorim hrana euharistiei permanent. Și vă vorbesc în deplină cunoștință, ca unul care știu ce înseamnă responsabilitatea cuvântului tipărit, din dorința comunicării laice folositoare și comuniunii spirituale salvatoare cu semenii cunoscuți sau necunoscuți. Vă scriu și pentru a vă împărtăși gândul de apreciere a meditației din ziua de 18 decembrie, semnată de pr. Eugen Budău. Nu-mi aduc aminte să fi citit, în ultimul timp, un text de-o asemenea frumusețe de gândire și interpretare inspirată de un episod biblic/evanghelic fundamental. Poate numai la sfântul papă Ioan Paul al II-lea, papa Benedict al XVI-lea, Hans Urs von Balthasar, Thomas Spidlik sau Nicolae Steinhardt, ca să mă refer doar la câțiva din marii mistici apropiați de vremurile noastre, am mai întâlnit tălmăciri atât de profunde. Mai ales că episodul evanghelic din ziua respectivă, poate, cel mai tainic, este "învăluit în misterul divin", și se lasă revelat - atât cât permite Dumnezeu - doar unor asemenea minți luminate. După meditația pr. Budău am înțeles mai bine "teama lui Iosif", pe care muritorii de rând, ca mine, o simt, cu tot efortul lor interior de-a o accepta. Am înțeles însă că este vorba de viața lui Dumnezeu, care apare "fără preaviz, fără permisiunea" omului. În fond, apariția vieții se leagă natural de voința lui Dumnezeu, manifestată în cele șase zile ale lucrării sale primordiale. Vă doresc un An Nou, cu sănătate și împliniri, colectivului de redacție și tuturor colaboratorilor".

Vă mulțumim pentru gândurile trimise. Acestea vor da curaj și pr. Eugen Budău să mai scrie. Apreciem mult faptul că folosiți publicația "De la Răsărit până la Apus" și ne rugăm, așa cum s-a notat deja, ca broșura "să ajute la creșterea spirituală a celor care participă la sfânta Liturghie și a celor care doresc să parcurgă singuri textele acesteia". Vă mulțumim și pentru urări!



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat