Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

Surorile Oblate Asumpționiste. An jubiliar

Congregația Surorilor Oblate Asumpționiste a împlinit anul acesta 150 de ani de la fondare și 90 de ani de prezență în România. Celebrarea jubileului a avut loc duminică, 9 august, în cadrul sfintei Liturghii de la ora 10.30, în biserica "Sfinții Petru și Paul" din Bacău. Au participat PS Cornel Damian, episcop auxiliar de București, peste 20 de preoți, persoane consacrate și credincioși.

Celebrarea jubileului a fost precedată de mai multe zile de pregătire. Începând cu 28 iulie surorile asumpționiste s-au adunat în număr mare în comunitatea "Sfânta Monica" din Izvoare-Bacău, unde pr. Lucian Dîncă, AA, a animat o sesiune de două zile de meditații despre vocație: "Iată-mă! Trimite-mă!", iar apoi a condus o reculegere de șapte zile cu tema: "Până ce Cristos va fi format în voi".

Au fost zile de har și binecuvântare în care fiecare soră a fost chemată să mediteze asupra vocației personale și asupra modului în care să devină cristoforă (purtătoare de Cristos).

După reculegere a urmat Consiliul Regional lărgit și, începând cu 7 august, la biserica din centrul Bacăului, a început triduumul celebrării jubileului. Surorile din toate comunitățile au participat la pregătirea și animarea jubileului.

După mai multe zile de rugăciune și adorație surorile asumpționiste au marcat această sărbătoare printr-o sfântă Liturghie.

La predică, Excelența sa a prezentat carisma asumpționistă, precum și un scurt istoric al congregației, apoi a continuat cu îndemnuri inspirate de lecturile zilei.

Surorile s-au implicat în citirea lecturilor, a rugăciunii credincioșilor, au cântat psalmul și au adus darurile la altar. Cântarea a fost animată de corul mare al Parohiei "Sfântul Nicolae" din Bacău, dirijat de pr. Ciprian Antălucă.

Pr. Claudiu Bulai

* * *

Congregația Surorilor Oblate Asumpționiste a fost fondată la 24 mai 1865, la Rochebelle, în sudul Franței, de către pr. Emmanuel d'Alzon, fondatorul Călugărilor Augustinieni Asumpționiști, în colaborare cu sora Emmanuel-Marie Correnson. Congregația a fost instituită într-un scop misionar: evanghelizarea în țările din lume, unde suntem trimise, cu o atenție deosebită față de cei care nu-l cunosc pe Dumnezeu; ecumenic: munca în favoarea unității creștinilor; și caritativ: serviciul celor mai lipsiți și grija constantă pentru creșterea omului în spiritul evangheliei, mai ales prin asistență educativă, medicală și socială. Surorile Oblate Asumpționiste sunt prezente în Europa, Africa, Asia și America Latină, în total 25 de țări din întreaga lume. Primele surori asumpționiste franceze au sosit în România la 8 septembrie 1925, la cererea PS Valeriu Traian Frențiu, episcop al Eparhiei de Oradea.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat