Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

Întâlnirea Diecezană a Familiilor

A treia Întâlnire Diecezană a Familiilor a avut loc sâmbătă, 8 august, la Butea, și au participat cardinalul Joachim Meisner, PS Petru Gherghel, PS Aurel Percă și aproximativ 2.000 de persoane. Tema întâlnirii a fost "Familia - izvorul vocațiilor".

Întâlnirea a început cu o conferință susținută de PS Aurel Percă, despre rolul familiei în ceea ce privește vocația. Spunea Preasfințitul: "Familia a fost, este și va fi leagănul și izvorul vocațiilor. Cele mai frumoase valori sunt transmise în familie. Acestea ne întăresc și ne formează mai târziu ca oameni". A urmat apoi o mărturie a sorei Elisabetta Barollo despre vocație ca dar al lui Dumnezeu.

La această întâlnire au participat multe familii tinere alături de copiii lor. În timpul sfintei Liturghii s-a celebrat sacramentul Căsătoriei pentru cea mai tânără familie din Butea. O familie care a împlinit anul acesta 70 de ani de căsătorie a mulțumit lui Dumnezeu pentru harurile primite.

Sfânta Liturghie a început la ora 11.00 și a fost prezidată de cardinalul Joachim Meisner. La predică, Eminența sa a vorbit despre familie așa cum a instituit-o Dumnezeu. "Un soț - spunea cardinalul - se numește astfel pentru că lângă el se află o soție, iar doi părinți se numesc astfel pentru că lângă ei se află copiii lor".

După sfânta Liturghie, la ora 13.30, toți cei interesați au avut posibilitatea să participe, la alegere, la unul din cele patru ateliere de discuții: Familia, "Biserica domestică", Familia, școala credinței, Familia și rolul preotului și Familia, leagănul vocației.

"Deschiderea participanților, dezinvoltura și sinceritatea celor care au răspuns la întrebările coordonatorului atelierului la care s-a participat au confirmat încă o dată că familiile noastre au nevoie de astfel de întâlniri. Vor să crească, să-l descopere pe Dumnezeu în tot ceea ce li se întâmplă și în tot ceea ce trăiesc. Nu le mai este suficient să asculte doar cuvântul evangheliei, ci vor și doresc cu ardoare să-l pună în practică, aducând laudă și slavă lui Dumnezeu. Deși inițial s-a dorit prezentarea feței frumoase a familiei, cei care au luat cuvântul, fără a nega acest adevăr, s-au axat mai mult pe greutățile și încercările vieții, dar și pe modalitățile de a le rezolva cu ajutorul lui Dumnezeu, prin rugăciune, încredere, susținere reciprocă, iertare și iubire", a declarat Mariana Ifrim, participantă la această sărbătoare.

Ultima parte a cuprins mărturiile și concluziile atelierelor. În jurul orei 16.00 sărbătoarea s-a încheiat. Pe parcursul întâlnirii copiii au avut un program special cu jocuri și cântece.

Ca pregătire pentru eveniment, în perioada 5-7 august, în comunitatea din Butea s-au desfășurat "Zilele familiei" ținute de pr. dr. Felician Tiba.

Cea de-a treia Întâlnire Diecezană a Familiilor, cu binecuvântarea episcopilor, a fost pregătită de pr. dr. Felician Tiba, alături de preoții parohiei, Ioan Blaj și Mihai Androșcă, de Surorile Patimii lui Isus, dar și de comunitatea din Butea.

Prima întâlnire diecezană de acest fel a avut loc în anul 2013, în catedrala "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iași, iar a doua a avut loc în biserica "Sfinții Petru și Paul" din Bacău, în anul 2014. Următoarea întâlnire a familiilor va avea loc la Pildești, la 6 august 2016.

Pr. Claudiu Bulai



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat