Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Posta redactiei -

Răspundem cititorilor

* Sr. Savia, CFSF (Timișoara). "Provin din Slovacia și sunt angajată la un spital din Timișoara cu misiunea de coordonator. Doresc să mulțumesc pentru meditațiile din broșura "De la răsărit până la apus" din luna mai, care au fost scrise de pr. Marius Stanislau Bucevski. Vă rog, transmiteți-i mulțumiri din partea mea, m-au ajutat foarte mult spiritual. Inspirațiile din meditațiile pe care le-am citit și le-am aprofundat au fost puternice pentru mine și am simțit nevoia să comunic mai departe bucuria mea. Mă rog pentru pr. Marius să aibă succes la studiu și sănătate și putere în munca pastorală. Sper să scrie pentru noi și pe mai departe. Multă binecuvântare pentru colectivul întreg. Avem o mare nevoie de broșura "De la răsărit până la apus" și cred că toată Biserica Romano-Catolică din România".

Mulțumim frumos, soră, pentru gândurile bune și pentru faptul că urmăriți publicațiile Editurii "Presa Bună". Vom transmite aprecierile dv. și pr. Marius Bucevski care sperăm să colaboreze pe mai departe în a scrie meditații frumoase. Fie ca Domnul să vă binecuvânteze pe dv. și activitatea dv., mai ales că acest an este dedicat persoanelor consacrate. Rugați-vă și pentru cei care sunt implicați în munca de transmitere a Cuvântului cu ajutorul mijloacelor de comunicare moderne.

* Gabriela Mărtișcă (Pildești). "Doresc să vă mulțumesc pentru "Almanahul Presa Bună" pe care l-am primit în urma concursului... De multe ori m-am întrebat ce simt eu când citesc revista "Lumina creștinului"? Răspunsul este acesta: este ca atunci când în întuneric deschizi o lanternă sau un bec, totul se luminează, așa și sufletul meu se umple de o pace și o liniște inexplicabilă. Tot ce citesc este curat, este învățătură, este credință. Nu vreau să judec pe nimeni, dar mă întreb ce simt cei ce vă trimit "răutăți" în scrisorile lor (și zic că citesc revista lună de lună), ce învață din revistă? Oare nu simt lumina și iubirea ce se revarsă din aceste pagini!? Felicitări pentru că răspundeți cu atâta bunăvoință celor care vă scriu!... Doresc să vă mai spun că sunt o ascultătoare fidelă a sfintei Liturghii de la Radio Iași. Îi prețuiesc pe toți preoții pentru că prin mâinile lor se transformă pâinea și vinul de pe altar în trupul și sângele lui Cristos. Aș dori să-i aud la sfânta Liturghie și pe alți preoți, de exemplu pe părinții vicari care au fost la noi în parohie".

Ne bucurăm că revista "Lumina creștinului" vă este o sursă de lumină sufletească. Apreciem că ascultați sfânta Liturghie de la ora 08.00 care se transmite la Radio Iași în fiecare duminică și zi de sărbătoare de poruncă. Dacă acest lucru aduce bucurie celor care pot participa la sfânta Liturghie din biserică, cu cât nu este mai mare bucuria acelora care nu se pot deplasa, într-adevăr este o mare binecuvântare, și pentru aceasta trebuie să-i mulțumim lui Dumnezeu.

* D. (email). "Am primit sacramentul Mirului în Austria pentru că acolo eu m-am simțit foarte bine. Mirul l-am voit acolo pentru că fusesem foarte bucuroasă acolo și l-am primit chiar de la cardinal, nu de la paroh cum e de obicei, acolo miruiesc mai mult delegații, nu episcopii. Asta a fost tot ce am făcut. Nu sunt înscrisă în registrul parohial deoarece nu lucrez și ar fi aiurea să vină preotul acasă, eu neputând plăti simbrie. În România se ia simbria la sfințirea casei, nu știu cum e în Iași, în Viena e alt sistem, direct din salariu. Pentru că Botezul meu nu e catolic mă simt uneori în plus în parohie față de cei din jur. În ceea ce privește partea spirituală am întrebat episcopul care mi-a dat Mirul dacă eu l-am primit pe Duhul Sfânt la Botez și sunt la fel ca toți catolicii în fața Domnului, și el mi-a răspuns că da. Eu tot mă simt uneori inferioară celorlalți".

Dv. acum sunteți catolică. Botezul este valid pentru că e făcut în numele Sfintei Treimi. Dacă ați fi venit de la martorii lui Iehova trebuia refăcut Botezul pentru că ei nu cred în Sfânta Treime. Acum rămâne să vă înscrieți la o parohie pentru a fi luată în evidență, a completa eventual un formular și a completa cateheza. Nu se pune problema de simbrie. Preotul vine la sfințirea caselor pentru a se ruga cu dv. și a vă binecuvânta casa. Explicându-i situația dv., sigur va înțelege cum stau lucrurile. Făcând și pasul acesta, veți avea toate drepturile unui catolic, inclusiv posibilitatea de a fi nașă la Botez, la Mir sau la Căsătorie. Vă dorim binecuvântare de la Domnul. Dacă veți mai avea întrebări, nu ezitați să le puneți.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat