Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Stiri -

Știri externe

Secretariat pentru Comunicare
Papa Francisc a promulgat la 27 iunie, o scrisoare apostolică "Motu proprio" prin care a înființat "Secretariatul pentru Comunicare" și a dispus începutul procesului de reorganizare, într-un singur departament, a diferitelor instituții ale Sfântului Scaun din domeniul comunicării, de la tipografie, ziare, radio și televiziune, până la mijloacele digitale. Prefectul departamentului este Mons. Dario Edoardo Vigano, directorul Centrului Vatican de Televiziune (CTV).

Migranții
Capitala Lituaniei, Vilnius, a găzduit, între 30 iunie și 2 iulie, întâlnirea episcopilor europeni responsabili cu pastorația migranților. Pornind de la tema "Primirea migranților: chestiunea educativă", s-a discutat despre actualele problematici pe care situația de urgență a imigranților o suscită pentru societate și continent, s-a dezbătut situația traficului de persoane și noile forme de sclavie, comunitățile de migranți, chestiunea celebrărilor sacramentale, pastorația și vestirea evangheliei chinezilor prezenți în Europa.

Federația Biblică Catolică
Pr. Claudiu Eva, SVD, și pr. Eduard Patrașcu au reprezentat România la a IX-a Adunare Generală a Federației Biblice Catolice (FEBIC), desfășurată la Nemi, în Italia, în perioada 18-23 iunie, având motoul "Sfânta Scriptură, izvor al evanghelizării". Au participat 124 de delegații oficiale din 65 de țări din toată lumea. Federația Biblică Catolică este o instituție pontificală, având 96 de membri cu drepturi depline (conferințe episcopale) și 236 de membri asociați (diferite asociații biblice), din 133 de țări. Are ca scop promovarea și susținerea inițiativelor referitoare la cunoașterea Sfintei Scripturi.

Familia și vocația
,,Cum să însoțim tinerii la preoție și la viața consacrată în familie astăzi?" a fost tema congresului despre vocații desfășurat la Praga (Cehia), în perioada 6-9 iulie, unde s-au întâlnit 65 de lucrători din secerișul vocației reprezentând 19 țări europene. Dieceza de Iași a fost reprezentată de pr. Ioan Balan și pr. Pius-Petru Iancu. Una dintre concluzii a fost că familia nu poate fi înlocuită de nimeni și de nimic în menirea ei de a conserva și de a proteja vocațiile.

Inaugurare - Maria Radna
Cardinalul Joachim Meisner, arhiepiscop emerit de Köln (Germania), va fi trimisul special al papei Francisc la inaugurarea complexului mănăstiresc al sanctuarului "Maria Radna", din județul Arad, la 2 august, după lucrările de renovare. La celebrare va participa și PS Petru Gherghel. Au fost restaurate recent biserica principală și alte trei monumente istorice din cadrul complexului și au fost amenajate spațiile din jurul ansamblului mănăstiresc. A fost amenajat Muzeul Ecumenic Maria Radna, situat în cele nouă foste chilii ale mănăstirii, care va cuprinde colecția de obiecte de cult de patrimoniu. Biserica a fost ridicată în anul 1992 la rang de basilica minor cu hramul "Maica Harurilor", de către papa Ioan Paul al II-lea.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat