Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Pentru tineri -

Gânduri ale unor preoți nou-sfințiți

- "Pentru mine a-l urma pe Cristos înseamnă a respecta poruncile sale care au fost cuprinse în dubla poruncă a iubirii lui Dumnezeu și a aproapelui. Am ales acest drum al preoției în urma perioadei de discernământ pe care am făcut-o la Seminarul din Iași și am ales acest drum pentru că îmi doresc să fiu alături de cei care suferă, să am o inimă nobilă față de cei săraci, pentru a aprinde credința în sufletele celor deznădăjduiți și neajutorați. Îi mulțumesc în primul rând bunului Dumnezeu, apoi tuturor binefăcătorilor știuți și neștiuți, părinților, mamei mele care cu siguranță în aceste zile mă privește de la fereastra paradisului. Totodată, aduc un cuvânt de mulțumire părinților profesori care m-au însoțit și m-au îndrumat pe drumul formării spre Cristos". (Pr. Cosmin Croitoru, Barticești)

- "Adresez pentru început un gând de mulțumire bunului Dumnezeu care a lucrat cu mine în acești ani și m-a susținut în momentele dificile, dar și în momentele în care eram poate prea departe de iubirea lui. Mulțumesc părinților mei, mulțumesc tuturor preoților. Au fost momente de har în care Dumnezeu a lucrat și am simțit acest lucru în cadrul sfintei Liturghii. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru că m-a chemat să fiu unul dintre ucenicii săi. Am parcurs acești șapte ani la școala iubirii lui Cristos. Au fost șapte ani foarte rodnici și plini de binecuvântarea lui Dumnezeu. Mulțumesc tuturor celor care ne-au însoțit și dv. care ne-ați susținut în acești ani de formare cu rugăciuni. În continuare ne încredem în rugăciunile dv. și vă asigurăm de rugăciunile noastre". (Pr. Anton Galațanu, Gherăești)

- "În acest moment am mandatul de a deschide o nouă misiune, a misionarilor verbiți, în Albania. Pentru mine această zi în care am fost hirotonit preot este una care marchează puternic istoria vieții mele. Acum știu că Isus m-a uns și m-a chemat într-un mod special și mi-a încredințat prin această hirotonire sacerdotală misiunea de a-mi dărui în mod direct și în mod special viața mea poporului lui Dumnezeu. Acest pas din viață este rodul rugăciunii familiei mele, rodul celor care m-au însoțit de-a lungul formării. Tot astăzi mă simt în sintonie directă cu poporul lui Dumnezeu fie din România, fie din Brazilia, țările în care am activat, fie din Albania, țara în care îmi voi exercita ministerul sacerdotal. Vă mulțumesc tuturor că ați fost alături de mine!" (Pr. Ștefan Lucaci, SVD, Răchiteni)

- "Această zi, 24 iunie, reprezintă pentru mine pasul cel mai mare din viață, cea mai importantă și cea mai frumoasă zi din viața mea, zi în care Domnul mi-a dăruit, fără nici un merit din partea mea, cel mai prețios dar: darul Preoției. Astăzi am avut parte de înalte trăiri spirituale și am trăit clipe de har și de binecuvântare din partea lui Dumnezeu. Momentul rugăciunii de consacrare și momentul ungerii mâinilor cu uleiul sfințit va rămâne în inima mea ca fiind confirmarea faptului că sunt preot în veac. Recunoscător Domnului pentru slujirea la care m-a chemat, îl rog să mă întărească cu harul său pentru a putea fi punte de legătură între Dumnezeu și oameni, de a putea fi pentru lumea întreagă un vestitor fidel și un semn vizibil al iubirii, bunătății și milostivirii lui Dumnezeu". (Pr. Bogdan-Cristian Mârț, OFMConv., Pildești)



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat