Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Gânduri crestine -

Consfințirea odihnei

În cartea cărților, Biblia, în primele pagini, citim că "Dumnezeu s-a odihnit în ziua a șaptea de la toată lucrarea pe care o făcuse [...], a binecuvântat-o și a sfințit-o, pentru că în ea s-a odihnit de la toată lucrarea pe care a creat-o atunci când a făcut-o" (Gen 2,2-3).

Atât din punct de vedere uman, cât și creștin, odihna își are importanța ei: refacerea, consolidarea trupească și spirituală. În acest scop, societatea umană, îndeosebi cea modernă și postmodernă, și-a stabilit un calendar al zilelor de odihnă. Biserica creștină își are calendarele ei.

Pentru creștinul conștiincios, principala zi de odihnă este duminica, "ziua Domnului", marcând învierea lui Isus Cristos, adevăr fundamental al credinței creștine. În această zi, creștinul își îndreaptă atenția înainte de toate spre Dumnezeu pentru a-i oferi prinosul de închinare, preamărire, mulțumire, ispășire și implorare de har pentru împlinirea vocației sale primite la Botez. El renunță la muncile "servile" din cursul săptămânii și ține cu tot dinadinsul să participe la serviciul divin prin excelență, sfânta Liturghie, pentru a primi hrana cuvântului dumnezeiesc, pe Isus, învățătorul, "calea, adevărul, lumina și viața sa".

Apostolii înșiși erau invitați de învățătorul Isus, după împlinirea muncilor încredințate: "Veniți voi singuri, într-un loc retras, și odihniți-vă puțin!" (Mc 6,31a).

Paradoxal, odihna la care ne referim este, de fapt, o lucrare spirituală de sfințire, obiectiv esențial pentru a fi binecuvântații Tatălui ceresc.

"Dumnezeule, care unești într-o singură voință cugetele celor care cred în tine, dă poporului tău harul să iubească ceea ce poruncești și să dorească ceea ce făgăduiești, pentru ca, în nestatornicia lumii acesteia, inimile noastre să fie ancorate acolo unde se află adevăratele bucurii. Prin Cristos Domnul nostru. Amin". (Rugăciunea duminicii a XXI-a de peste an).

P.A.D.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat