Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Posta redactiei -

Răspundem cititorilor

- Pr. Anton Bișoc (Voievodeasa). Articolul trimis de dv. va fi publicat în unul dintre numerele viitoare ale revistei.

- A. (Huși) "Aș fi interesată de o posibilă angajare, colaborare în cadrul instituției dv. Prea puțin știu dacă am studiile necesare în vederea unei angajări ori colaborări, vă trimit însă un CV pentru a vă face o părere. Vă mulțumesc pentru înțelegere și aștept răspuns".

Ne pare rău, dar practicile oculte și divinătorii, care apar în CV-ul dv., nu corespund cu spiritul creștin și cu învățătura lui Cristos promovată de instituția noastră, căreia v-ați adresat. Vă îndemnăm să citiți Sfânta Scriptură și să vă întoarceți la Dumnezeu. Căutați un preot, spovediți-vă și reveniți la Mântuitorul care vă iubește și a murit pe cruce pentru dv.

- C. (e-mail). "Sunt născută într-o comunitate catolică și într-o familie în care credința a rămas vie..., dar cu toate acestea întâmpin o problemă destul de mare; sunt logodită, urmând să ne căsătorim. El este ortodox, eu catolică. Pentru mine e important să fie o căsătorie într-o biserică catolică, iar acum problema și ceea ce mă macină este că probabil nu vom putea pentru că el este divorțat. Nu au avut copii și nu mai au nimic de împărțit. Cu toate acestea știu că în astfel de cazuri nu ne putem căsători într-o biserică catolică, iar eu vreau să știu dacă putem face ceva în direcția aceasta. În familie nimeni nu știe de fosta căsătorie a lui și nu le-am spus, nu pentru că nu vreau, dar cred că s-ar opune cu desăvârșire relației, iar eu chiar cred că suntem făcuți unul pentru altul, în plus, vreau să îmi pot boteza copiii la catolici și să le sădesc sămânța credinței așa cum au făcut și părinții mei cu mine... Așadar, pot face ceva, în afară de a discuta cu familia mea despre această situație?"

Vă mulțumim și apreciem mult că ne-ați scris. Cu privire la problema care vă frământă nu știm ce s-ar putea face în cazul în care el a fost căsătorit în biserică. În Scriptură este notat că "Ceea ce Dumnezeu a unit, omul să nu despartă". În mod normal în fața lui Dumnezeu el este căsătorit. Este destul de dificil să demonstreze într-un proces la Tribunalul Bisericesc că s-a căsătorit la insistențele părinților, că a fost forțat sau că i-a ascuns o boală gravă, că el nu a dorit să se căsătorească cu ea sau ceva de genul acesta, mai ales că nici dv. nu sunteți convinsă. În cazul în care nu a fost căsătorit în Biserică, ceea ce e puțin probabil, lucrurile devin mai ușoare și este posibil să vă căsătoriți în Biserica Catolică. În viață trebuie mereu să facem alegeri în funcție de marea alegere pe care am făcut-o cu privire la Cristos și la Biserica sa. Uneori alegerile pe care le facem dor, sunt ca o tăietură în carne vie. Unora pentru a-l urma pe Cristos până la capăt li s-a cerut ani mulți de pușcărie, alții au plătit cu viața... Numai în rugăciune puteți descoperi ce anume cere Dumnezeu de la viața dv., cum să procedați, ce ar trebui să faceți. Oricum, noi apreciem că în continuare aveți dorința de a vă căsători în Biserica Catolică, de a vă boteza copiii, de a-i educa în credință și de a vă trăi viața de credință. Acesta e semn că încă Duhul lui Dumnezeu nu v-a părăsit.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat