Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Viata consacrata - marturie -

Fiecare persoană și fiecare moment sunt un dar

Câte persoane am întâlnit în viața mea, câți copii mi-a dăruit Dumnezeu, care au fost pentru mine exemplu de bucurie și de optimism! Fiecare, chiar și cele care mi-au fost un spin, au fost un dar pentru viața mea. Două au fost lumina în orice moment, mama și formatoarea mea și rămân, chiar dacă nu mai sunt pe pământ.

În copilărie nu m-am gândit să devin persoană consacrată. Când, la vârsta de 4-5 ani, mătușa mea, călugăriță, mă invita să fiu ca ea, răspundeam: "Întâi mă căsătoresc și după aceia mă fac soră". Doream să formez și eu o familie, băieții mă considerau simpatică!

M-am născut într-o familie săracă, deși părinții erau harnici, muncitori, ne iubeau, dar fără să ne alinte, erau persoane ordonate, serioase, credincioase. Tatăl meu nu era bisericos, a suferit foarte mult în viață, a muncit de la vârsta de 7 ani, uneori era dur cu mama, chiar dacă o iubea și i-a fost fidel toată viață. Câteodată l-am urât și abia după ce mama nu a mai fost m-am apropiat mai mult de el și de durerea lui... Înjura și eu sufeream mult când îl auzeam, eram tristă și aș fi voit să fac ceva pentru a repara și a schimba situația. La 12 ani am simțit o atracție deosebită către viața consacrată și am intrat în mănăstire, unde timp de 5 ani am studiat și am verificat vocația mea. Nu cunoșteam diferența de carisme. În orașul meu era prezentă doar o comunitate a Surorilor lui Isus Răscumpărătorul și numai pe ele le știam. Carisma lor, de ispășire și reconciliere, răspundea dorinței mele de a-l apropia pe tatăl meu de Cristos. La 20 de ani am depus voturile de sărăcie, ascultare și castitate. Am terminat studiile, m-am ocupat de pastorația parohială, de învățământ, până când am fost trimisă în Columbia, unde am rămas timp de 7 ani.

În anul 1992, răspunzând apelului Sfântului Părinte Ioan Paul al II-lea, congregația m-a trimis, cu o altă soră, în România, pentru a aduce mesajul de ispășire și reconciliere.

În condiții simple, cu mijloace modeste, ne-am stabilit la Onești, într-un cămin de nefamiliști, unde am deschis o comunitate care, adorându-l pe Isus în Euharistie, colabora, plină de zel, cu Biserica ortodoxă, cu parohia noastră, cu familiile nevoiașe și îndruma tinere pentru a răspunde chemării lor. În anul 1996 am avut bucuria ca primele tinere să depună voturile.

În anul 1995, inspirată de dăruirea fondatoarei noastre, Victorine Le Dieu, către copii, și de Regula de viață: "Copiii, victime inocente ale unei societăți care îi privează, prea des, de nevoile fundamentale de iubire... sunt pentru tine obiectul unei atenții deosebite" (RdV, 8), am primit primii patru orfani, în casa noastră, începând astfel opera pentru copiii marginalizați. Comunitatea noastră a devenit familia lor și numărul acestora a crescut, în timp, până la 160 și 40 de mame. În anul 2000 am deschis Casa "Victorine", la Slănic Moldova, în anul 2007 Casa "Buna-Vestire", care este mănăstire și centru social pentru copii și tinere însărcinate, respinse de familiile de origine, iar în anul 2008 Casa de la Bârsana (Maramureș).

În viața mea nu au lipsit greșelile, slăbiciunile, care câteodată mi-au pus la încercare vocația. Dar Dumnezeu a fost tot timpul milostiv cu mine și nu m-a lăsat să cad pradă răului care mă înconjura. Chemarea mea este un dar gratuit în care Dumnezeu m-a păstrat, în ciuda infidelităților mele. Privind în urmă, recunosc că Dumnezeu chiar a lucrat în mine și prin mine în orice moment și, dacă am reușit să realizez ceva bun, este, de fapt, opera milostivirii sale și a bunătății persoanelor care m-au format și au colaborat cu mine. Tuturor, cu recunoștință le spun: Mulțumesc!

Sr. Maria Michela Martiniello



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat