Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Pentru tineri -

INTC 2015

Căutători de fericire

Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic (INTC) cu tema "Căutători de fericire" va avea loc la Cluj-Napoca, în perioada 22-26 iulie. Motoul biblic este "Fericiți cei curați cu inima, pentru că ei îl vor vedea pe Dumnezeu" (Mt 5,8). Ultima ediție, a XII-a, a avut loc la Iași, în anul 2012.

INTC este o sărbătoare a tinerilor, o manifestare a credinței, în spiritul Zilelor Mondiale ale Tineretului. Fiecare ediție are specificitatea sa și un farmec aparte. Ediția de anul acesta se desfășoară în contextul în care Cluj-Napoca este capitală europeană de tineret. În cadrul programelor ce se desfășoară cu această ocazie există și o componentă inspirată de viața de credință. "Share faith" este un program prin care se urmărește cunoașterea personală a lui Dumnezeu de către tineri, redescoperirea unei trăiri autentice (viață/credință), recâștigarea încrederii în valorile pe care le promovează creștinismul, precum și mobilizarea tinerilor din Bisericile locale în misiunea de evanghelizare. O contribuție deosebită în acest sens o are ASTRU Cluj (Acțiunea Catolică a Tinerilor). INTC va face parte din aceste programe de credință propuse tinerilor.

Catehezele vor fi ținute de pr. Daniel-Ange, un pasionat apostol al tinerilor. Nu vor lipsi momentele de rugăciune, culturale și de spectacol. Este prevăzut concertul unei formații cunoscute, care a reprezentat România la concursuri internaționale. Întâlnirile de reflecție vor fi în jurul următoarelor teme: afectivitate-sexualitate, prolife (în special problematica contraceptivă și avortul), trafic de persoane, new media (social media și efectele în viața tinerilor), despre rău și demoni. Mai multe detalii pot fi găsite pe www. intc.ro.

Din Dieceza de Iași sunt înscriși peste 300 de tineri participanți și 18 voluntari. Cei care nu s-au înscris încă și doresc să participe pot, în continuare, să se înscrie pe pagina de internet a evenimentului.

Prezența tinerilor la astfel de evenimente publice de credință contribuie la evidențierea valorii credinței în construirea unei societăți mai drepte și mai umane. La nivel personal, INTC poate fi o ocazie deosebită de creștere în credință și de întărire a comuniunii între tineri!

Pr. Felix Roca



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat