Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Pentru familii -

Familia în drum spre Butea

Întâlnirea Diecezană a Familiilor începe deja să devină tradiție. După Iași și Bacău este rândul comunității din Butea să-și deschidă larg porțile și să-i facă loc lui Isus care o va vizita împreună cu fiecare familie.

În ziua de 8 august, familiile Diecezei de Iași, alături de păstorul lor, de preoți și de prieteni sunt așteptate la Butea pentru întâlnirea lor anuală. Și pentru că papa Francisc a recomandat ca anul acesta să-l dedicăm vieții consacrate, am ales ca temă și în același timp, ca moto al întâlnirii: "Familia, izvorul vocației". În fond, cine se mai îndoiește de misiunea nobilă pe care o are familia, atât în ceea ce privește viitorii preoți, călugări și călugărițe, cât și familia ca atare.

Este nevoie de familii bune, de martori ai iubirii lui Dumnezeu, de femei și bărbați plini de curaj, care să-și asume proiectul "familie" și, dincolo de greutățile inerente ale vieții, să poată repeta neîncetat refrenul vieții: "Te iubesc! Mulțumesc pentru că dai sens vieții și existenței mele! Mulțumesc pentru că în libertatea ta ai decis să mergi alături de mine pe drumul vieții!"

Ne vom întâlni, sâmbătă, 8 august, încă de dimineață și vom participa împreună la cateheza zilei, care va avea ca punct de plecare, evident, tema zilei: "Familia, izvorul vocației". Va urma pregătirea pentru sfânta Liturghie, momentul propriu-zis al celebrării întâlnirii personale cu Isus, prânzul din pachețele, întâlnirea pe ateliere, împărtășirea celor discutate, câteva mărturii și bineînțeles, întoarcerea acasă, acolo unde întâlnirea trebuie să continue, la un nivel mult mai redus, dar trebuie să continue.

Fiecare participant va avea posibilitatea să aleagă atelierul pe care îl dorește, în funcție de propria decizie. Este vorba de următoarele teme: Familia, "Biserica domestică"; Familia, școala credinței; Familia și rolul preotului; Familia, leagănul vocației. Vor fi ateliere coordonate de persoane specializate în domeniu și care vor avea rolul nu doar de a prezenta un conținut, ci și de a-i provoca pe participanți la o implicare cât mai profundă în temă.

Data aleasă pentru cea de-a treia întâlnire diecezană a familiilor nu este întâmplătoare. Am dorit să fie prezente și familiile care se reîntorc din străinătate, să formăm împreună o mare familie de familii, să împărtășim fiecare din experiențele acumulate, fie în țară, fie în afara ei.

Și pentru a da o importanță și mai mare evenimentului, la inițiativa părintelui Petru Blaj, paroh al comunității din Butea, Întâlnirea Diecezană a Familiilor va fi anticipată de trei zile dedicate familiei, coordonate de Oficiul pentru Pastorația Familiei și a Laicilor din cadrul Episcopiei de Iași.

La acest moment sunt invitate să participe nu doar familiile din Butea, ci și familii din dieceză. Iar cele care vor dori, vor avea posibilitatea să fie cazate la familiile din Butea. Pentru aceasta, familiile care doresc să participe la Butea în mod strict la Zilele familiei (5-8 august) sunt rugate să aducă un document din partea părintelui paroh, prin care să se ateste parohia de proveniență, precum și seriozitatea dorinței de a lua parte la un astfel de eveniment. Aceste familii se vor înscrie din timp, fie la pr. paroh Petru Blaj, fie la pr. Felician Tiba.

În schimb, pentru ziua de 8 august, păstorul diecezei, preoții și familiile din Butea, așteaptă cu drag toate familiile diecezei.

Pr. Felician Tiba



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat