Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

Conferirea Mirului la Roma

Un grup de 52 de adolescenți au primit din partea PS Petru Gherghel sacramentul sfântului Mir, duminică, 14 iunie, în cadrul sfintelor Liturghii din bisericile "San Vitale", respectiv din Casilina-Grotte Celoni, din Roma. La Liturghiile de Mir și, în chip special, la cea de la ora 16.00 de la biserica "San Vitale" Preasfințitul a fost felicitat pentru triplul aniversar.

Candidații la Mir au fost pregătiți de pr. Isidor Iacovici timp de mai multe luni, iar la pregătirea sărbătorii a fost ajutat de pr. Ciprian Bejan-Piser și de sr. Alina Ignat.

Celebrările sfintelor Liturghii în cadrul cărora a fost conferit sfântul Mir au fost la ora 9.30, în biserica "San Vitale", pentru 15 candidați, și la 12.30, în comunitatea din Casilina-Grotte Celoni, pentru 37 candidați.

Printre preoții care l-au însoțit la altar pe PS Petru Gherghel au fost pr. Isidor Iacovici, parohul comunității românilor catolici de la Roma, și Mons. Pierpaolo Felicolo, responsabil cu Oficiul pentru Emigranți din cadrul Vicariatului de Roma.

La predică, episcopul, făcând o paralelă cu creșterea fizică, a arătat că fundamentul vieții de credință este pus de sacramentele inițierii creștine, Mirul fiind cel care îl confirmă pe Duhul Sfânt în sufletul creștinului primit pentru prima dată la Botez.

La sfârșitul Liturghiei, în cele două comunități, copiii au mulțumit episcopului, preoților, dar și celor care i-au însoțit pe parcursul perioadei de pregătire catehetică.

Prin Liturghia de la ora 16.00 în biserica "San Vitale" s-au sărbătorit cei 75 de ani de viață, 50 de ani de preoție, respectiv, 25 de ani de episcopat ai PS Petru Gherghel. Au participat Mons. Anton Lucaci, pr. Adrian Dancă și preoții prezenți la Roma pentru studii. Predica de la această Liturghie a fost rostită de Mons. Anton Lucaci, care, printre altele, a prezentat activitatea pastorală a PS Petru Gherghel, făcând o legătură cu istoria recentă a Bisericii locale din Moldova. După Liturghie, au fost momente de comuniune între episcop, preoți și credincioșii veniți la această celebrare.

La fiecare Liturghie, înainte de a da binecuvântarea finală, PS Petru Gherghel le-a transmis credincioșilor prezenți salutul celor din România și i-a încurajat să fie în continuare un exemplu de credință pentru toți cei care îi întâlnesc.

Pr. Adrian Blăjuță



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat